Anmeldelse: Show Me a Hero
4.0Samlet Score
Læser Bedømmelse 7 Stemmer

Det kan godt være, at Netflix sidder på store successerier som House of Cards og Orange is the New Black, men HBO beviser med mini-serien Show Me a Hero, at de fortsat er kongerne af tv.

”Show me a hero, and I will write you a tragedy.” Ordene er F. Scott Fitzgeralds, men man skulle tro, at de var skrevet til denne serie. Show Me a Hero handler om den unge Nick Wasicsko (Oscar Isaac), som med høje politiske ambitioner går ind i det kommunale valg med øjnene fæstnet på titlen som borgmester for Yonkers, New York. På mirakuløs vis vinder han, men stilles dermed overfor en række svære valg, som skal vise sig at få store konsekvenser for både hans egen og byens fremtid.

Serien, som er på blot seks afsnit, er instrueret af Paul Haggis (Million Dollar Baby, Casino Royale) og er en smuk fortælling baseret på den rigtige historie om Yonkers, som, på trods af mange års stridigheder, blev tvunget til at bygge en række kommunale boligprojekter i dele af byens mere velstillede områder. Selvom hele sagen først blev afsluttet i 2007, så foregår serien i perioden omkring 1987-1993, hvor Nick Wasicsko var en del af den heftige debat.

show-me-a-hero

Wynona Ryder i rollen som Vinni Restiano

Oscar Isaaac i den prisvindende hovedrolle

Historien i sig selv er interessant, og der er lagt et stort arbejde i at gøre serien så tro mod sin tid som overhovedet muligt. Det har resulteret i en smukt konstrueret tidslomme, hvor man som publikum inviteres indenfor i en periode, som har fået stor politisk betydning frem til i dag. Serien er forholdsvis let at se, og man behøver ikke at være enormt engageret i politik for at forstå, hvad der driver karaktererne fremad. Niveauet af korruption, snyd og bedrag får dig til at tabe kæben, og selvom det ikke er på korruptionsniveau med House of Cards, så er det skræmmende at overvære med bevidstheden om, at dette rent faktisk har fundet sted i virkeligheden.

LÆS OGSÅ:
Anmeldelse: Britisk popstjerne viser, hvordan det skal gøres

Oscar Isaac (Ex Machina), som spiller hovedrollen, modtog tidligere på året en Golden Globe for sin rolle som Nick Wasicsko, og det er ikke så overraskende, at han hev en statuette hjem for sit arbejde. Måske har du allerede set ham i rollen som Poe Damreon i Star Wars: The Force Awakens, eller også har du måske set ham i Coen-filmen Inside Llewynn Davis, hvor han i allerhøjeste grad beviste sig værd som skuespiller. Han er på én gang fantastisk underspillet og har en utrolig sjælden evne til at få publikum til at forstå, hvad han tænker, og hvorfor han tænker sådan. Samtidig er han også helt utrolig, når der skal trækkes på diversitet og evnen til at udvise store og voldsomme følelser. Som tilskuer er man med hele vejen, og hans bidrag gør serien, hvad den er.

Show Me A Hero kan ses på HBO Nordic.