Screen Actors Guild Awards blev afholdt i Los Angeles i går aftes. Her er alle aftenens vindere.

Hvis man havde forventet, at Casey Afflecks Oscar var en done deal, så kan man godt tro om. Hvem der vinder årets SAG Award plejer nemlig at være en udmærket indikator for, hvem der hiver den gyldne Oscar-statuette hjem, og i går blev vinderen altså Denzel Washington, som noget overraskende vandt over den yngste Affleck-bror, Casey Affleck, der indtil nu har været årets Osvar-favorit for sin rolle som Lee Chandler i Manchester by the Sea. Denzel er ikke nomineret til en BAFTA, hvilket Casey Affleck burde vinde, og Oscar-racet blev dermed lige en anelse mere spændende.

Emma Stone vandt prisen for sin hovedrolle i den ultra-populære La La Land, og det er blot endnu et eksempel på, hvor meget Hollywood elsker den film, for prisen kunne lige så vel have være gået Amy Adams eller – vores personlige favorit – Natalie Portman. Emma Stones Oscar-chancer burde hermed været så godt som sikret. Med mindre Isabelle Huppert sniger sig ind fra sidelinjen.

Generelt var showet præget af, at der ikke mange kilometer væk blev afholdt store demonstrationer mod de nyligt indførte indrejseforbud for flygtninge. Mange af de deltagende skuespillere havde i forvejen ladet deres mening blive hørt på de sociale medier før showet, og det var ingen andre end Ashton Kutcher, der startede showet med at referere til begivenhederne. Det er i den grad det mest politiske show SAG Awards nogensinde har støbt sammen, og man kan roligt forvente, at den politiske tone bliver endnu hårdere, når vi når til Oscar- og Grammyuddelingen senere på måneden.

LÆS OGSÅ:
I morgen afsløres alt i sidste afsnit af 'Big Little Lies'

Julia Louis-Dreyfuss vandt aftenens første pris for sin rolle i den populære komedieserie Veep. Dreyfuss er efterhånden kendt for sine gode takketaler, og denne gang var absolut ingen undtagelse. Se hendes tale nedenfor:

Følelsesladet Mahershala Ali gav smuk takketale

Men aftenens bedste tale går utvivlsomt til Mahershala Ali, der vandt prisen for sin stærke rolle i Berry Jenkins film Moonlight. “Hvad jeg har lært af at arbejde på Moonlight, er, at vi ser, hvad der sker, når du forfølger folk.” Ali var tydeligt berørt af at vinde og tog sig god til til at fortælle historien om, hvordan hans forhold til sin egen mor har udviklet sig, siden han fortalte hende, at han havde konverteret til islam. Se hele talen nedenfor:

Emma Stone blev spillet af

Hvis man er trænet prisveteran, så ved man også, at skuespillerne kun har ganske kort tid til at sige tak til alle dem, de vil takke, og samtidig skal de jo også gerne komme med en eller anden form for god lille anekdote eller betydningsfulde politiske ord. Emma Stone forsøgte at gøre det hele, men fik desværre ikke tid nok til at sige alt det, hun gerne ville. Til pressekonferencen efterfølgende grinede hun af det, og forklarede, at hun egentlig bare gerne ville have kommenteret på det, der foregår i USA lige nu. Stone fik prisen for bedste kvindelige hovedrolle for filmen La La Land. Se hende tale nedenfor:

LÆS OGSÅ:
Se den nye plakat og trailer til 'Skønheden & Udyret'

Gif-guld fra Winona Ryder

Så man streamingen fra den røde løber, så så man helt sikkert også et interview med Winona Ryder, der ikke virkede helt.. som sig selv? Hvad end der var tale om nervøsitet eller for meget alkohol, så kulminerede det hele i hvert fald, da hun blev placeret ved siden af David Harbour, der skulle levere takketalen for bedste ensemble i en tv-serie. Han gav en takketale, der fortjener at ryge ind på enhver takketale top 10, men det er svært ikke at lade sig distrahere af Ryders reaktioner på det, Harbour sagde. Tjek det selv ud nedenfor:

Se billeder fra hele aftenen her:

Photo Credits: Frazer Harrison, Kevin Mazur, Christopher Polk, Kevin Winter, Dimitrios Kambouris, John Sciulli, Emma McIntyre, Stefanie Keenan, Matt Winkelmeyer – 2017 Getty Images for TNT.