Top

Danmark vandt en Emmy, og Game of Thrones slog alle rekorder

Den sjette sæson af Game of Thrones hev en kæmpe bunke Emmy Awards hjem søndag nat. TV-serien har dermed sat rekord i at vinde flest priser.

Det kan godt være, at vinteren er på vej for beboerne i Westeros, men for folkene bag Game of Thrones er det en varmende tid at lave fjernsyn i.

Søndag nat blev den årlige prisuddeling The Emmy Awards afhold i Los Angeles, hvor der blev delt priser ud til årets bedste og mest banebrydende serier. Jimmy Kimmel var aftenens vært og fik ikke så overraskende publikum til at måbe flere gange over provokerende jokes, som bl.a. John Travolta nægtede at grine med på.

Game of Thrones tog prisen med hjem for aftenens helt store kategori nemlig Best Drama Series for andet år i træk. HBO-serien var nomineret til hele 24 priser og vandt intet mindre end 12 søndag nat. Sidste år hev serien samme antal priser hjem og slår dermed komedieserien Fraiser, der tidligere havde førstepladsen i at vinde flest Emmy-priser.

Susanne Bier modtager sin første Emmy. Foto: Invision/AP

Susanne Bier modtager sin første Emmy. Foto: Invision/AP

I fuld gang med den nye sæson

IMDB fangede Nikolaj Coster-Waldau sammen med skaberne bag Game of Thrones efter de havde modtaget deres priser, og de var mildest talt meget tilfredse med at vinde. Coster-Waldau beskriver indspilningerne af den nye sæson som “bittersweet” og fortæller, at alle er i fuld gang med at indspille til den kommende og syvende sæson, som vises på HBO Nordic næste sommer.

Det hæsblæsende GoT-afsnit The Battle of the Bastards vandt desuden for bedste manuskript (David Benihoff og DB Weiss) og for bedste instruktør (Miquel Sapotchnik).

Se hvad de havde at sige her:

Danmark vandt også en Emmy

Serien Veep var også nomineret til hele 42 priser og vandt i år for Best ComedyThe People v OJ Simpson havde også en særdeles god aften. Ryan Murphys dramaserie var nomineret 22 gange og vandt bl.a. for Outstanding Limited Series. Flere af skuespillerne fra serien inklusive Sarah Paulsen og Sterling K Brown tog også priser med hjem, og sidstnævnte modtog stående bifald, da han blev kaldt op til scenen.

Jimmy Kimmel deler mad ud til et sulten publikum. Foto: Invistion/AP

Jimmy Kimmel deler mad ud til et sulten publikum. Foto: Invistion/AP

Lidt mad til publikum

Halv igennem det to timer lange show besluttede Jimmy Kimmel at de stakkels Hollywood-stjerner skulle forkæles med lidt mad. Derfor fik han børnene fra Netflix-serien Stranger Things til at hjælpe ham med at dele peanutbutter-madder ud, som hans mor (angiveligt) havde smurt.

Kimmel fortjener ros for sin rolle som aftenens vært. Med skøn ironisk distance formåede han at være adskillige niveauer bedre end tidligere værter som fx Neil Patrick Harris. #BringKimmelBack

Se de bedste øjeblikke fra Emmy-uddelingen her: