Hvert år inviterer Oscar-akademiet en række eksklusivt inviterede talenter i filmbranchen til at blive medlemmer. Som medlem har man mulighed for at stemme på, hvilke film der skal vinde den prestigefyldte statuette.

Akademiets præsident, Cheryl Boone Isaacs, fortæller:

“Denne årgang fortsætter vores langsigtede engagement om at byde ekstraordinært talent, der afspejler dem, som arbejder i filmindustrien i dag, velkomment. Vi opfordrer de større kreative samfund til at åbne sine døre mere og skabe muligheder for alle, som er interesserede i at arbejde i denne utrolige og historiske branche.”

Akademiet modtog tidligere på året kritik på grund af den manglende diversitet både i forhold til optagne medlemmer samt årets nominerede. Derfor er det ikke så overraskende, at man på Oscaruddelingens hjemmeside skærer det grundigt ud i pap, så man ikke er i tvivl om, at akademiet har gjort en indsats for at ændre uligheden i Hollywood.

2652-academy 2652-academy30

Af nye inviterede medlemmer er bl.a. Alicia Vikander, Oscar Isaac, America Ferrera, Vivica A. Fox, Idris Elba, John Boyega, Kate Beckinsale, Nia Long og Emma Watson. Fra Danmark er producer, instruktør og producent Signe Byrge Sørensen (The Act of Killing, The Look of Silence) og Tobias Lindholm (Krigen), Adam NielsenNicolas Winding RefnJoshua OppenheimerNiels Pagh AndersenPernille Bech ChristensenManon Rasmussen og Christian Potalivo er alle blevet inviteret.

LÆS OGSÅ:
Ugens trailere: LEGO vender tilbage - igen!

Se listen over alle inviterede her.

Sidste års vindere: