I aften sker det! Årets største filmfest er lige om hjørnet, og vi har fundet 5 ting, som du skal holde ekstra godt øje med, når showet løber af stablen.

1) Bliver La La Land den helt store vinder?

Kan det mon lade sig gøre for årets helt store musical at vinde elleve priser på én aften og dermed blive en af de mest Oscar-vindende film nogensinde? Vinder La La Land elleve priser, så kommer den til at være på lige fod med Titanic (1997), Ben-Hur (1959) og Ringenes Herre: Kongen vender tilbage (2003), der alle har vundet elleve priser hver.

2) Mere diversitet

Sidste år var det på alles læber. Oscar’s So White. I år not so much. Faktisk er det i år et helt særligt et af slagsen for diversiteten til et Oscar-show med afroamerikanske nominerede i alle de store kategorier. Til gengæld er der så noget at arbejde med i forhold til kønsfordelingen, men hey.. Én ting ad gangen.

3) Casey Affleck

Hvis Casey Affleck vinder prisen for Bedste mandlige hovedrolle, vil det bestemt være en smule fascinerende. Så formår han nemlig at snige sig uden om barndomsvennerne Ben Affleck og Matt Damon og blive den første af de tre til at vinde en Oscar for skuespil. Ben Affleck og Matt Damon har tidligere modtaget en Oscar for deres manuskript til Good Will Hunting. Ben Affleck har desuden også fået en Oscar for filmen Argo.

4) Musikken til Oscar-festen

Kategorien for Årets bedste sang er fyldt med gode numre, så vi kan sten sikkert godt forvente, at de musikalske optrædener til årets show bliver helt fantastiske! Du kan glæde dig til at se både Justin Timberlake, Sting, John Legendog Lin-Manuel Miranda optræde i aften.

LÆS OGSÅ:
Første kig på Tarantinos nye film med DiCaprio og Brad Pitt

5) De politiske taler

Meryl Streep gjorde det til Golden Globe-uddelingen, men kommer det også til at ske til Oscar-uddelingen? Der er mindst hundrede gode grunde til, at Oscar-modtagerne kunne kaste sig ud i politiske taler, så vi håber, at årets deltagere har forberedt nogle stærke og betydningsfulde taler.