Now Reading
Oscar-nomineringerne 2019: De blev snydt og de overraskede

Oscar-nomineringerne 2019: De blev snydt og de overraskede

I eftermiddags blev årets Oscar-nomineringer afsløret, men det var bestemt ikke alle, der havde noget at fejre.

 

Snydt: Bradley Cooper

Cooper, der står bag A Star Is Born, burde have følt sig ret sikker om, at han ville blive nomineret for sin instruktionsdebut, men ak og ve. Cooper må tage til takke med en nominering for bedste mandlige hovedrolle og for bedste adapterede manuskript.

 

Snydt: John David Washington

Søn af Denzel Washington og utvivlsomt en kommende stjerne. John David Washington gav en enormt interessant præstation i BlacKkKlansman, men han blev snydt i denne omgang.

 

Snydt: Dolly Parton

Mange havde forventet, at Miley Cyrus’ gudmor ville få en nominering for sangen Girl in the Movies, som hun lavede til filmen Dumplin’

 

Snydt: Won’t You Be My Neighbor?

Der herskede ikke meget tvivl om, at dokumentarfilmen Won’t You Be My Neighbor?, der handler om den legendariske Mister Rogers, ville blive nomineret, så det kom som noget af en overraskelse, da det ikke var tilfældet.

 

Snydt: Emily Blunt

Emily Blunt har mildest talt haft et godt år i 2018 med både Mary Poppins vender tilbage og med A Quiet Place. Film, der begge har sikret hende masser af pris-buzz hen over efteråret. Men nogen Oscar-nominering blev det ikke til.

 

Snydt: Den skyldige

Vores danske Oscar-bud, Den skyldige, blev forbigået af akademiet. Filmen klarede sig dog så langt, at den blev shortlistet, men desværre gik den ikke hele vejen.

 

Snydt: Claire Foy

Burde Claire Foy have haft en nominering for bedste kvindelige birolle for sin medvirken i månelandingsdramaet First Man? Det er der nogen, der synes.

 

Snydt: Timothee Chalamet

Kritikerne kalder ham den nye Leonardo DiCaprio, men Timothee Chalamet blev i den grad overset for sin rolle i A Beautiful Boy.

 

Snydt: Ryan Coogler

Black Panther sikrede sig som den første superheltefilm nogensinde en Oscar-nominering, men det samme kan ikke siges om Ryan Coogler, der er instruktøren bag filmen.

 

Snydt: Margot Robbie og Saoirse Ronan

Begge skuespillerinde leverede hæderlige præstationer i det historiske drama Mary Queen of Scots, men filmen blev ingen Oscar-darling.

 

Snydt: Berry Jenkins

Foto: REUTERS/Lucy Nicholson

Det kan godt være, at Berry Jenkins lavede Oscar-historie med Moonlight/La La Land-fadæsen, men det betyder på ingen måde, at instruktøren bag If Beale Street Could Talk kunne føle sig sikker på en nominering.

 

Overraskede: Marina de Tavira

Vi havde sat alle vores penge på, at Claire Foy ville have sikret sig nomineringen, men vi mistænker, at den i stedet gik til kategoriens helt store overralskelse, nemlig Marina De Tavira for sin medvirken i Netflix-filmen Roma, der har sikret sig intet mindre end 10 nomineringer.

 

Overraskede: Willem Dafoe

Vincent Van Gogh-filmen At Eternity’s Gate er af en eller anden underlig årsag lidt forsvundet i mængden, men det er ærgerligt for filmen er enormt god, og det samme er Willem Dafoes præstation, hvilket akademiet heller ikke kunne benægte.

Årets Oscar-uddeling finder sted den 24. februar.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top