Vi har allerede fået Maleficent, The Jungle Book og Cinderella, men der er mange flere filmatiseringer af klassiske Disney-tegnefilm på vej.

150716-aladdin-news
Aladdin

Hvem kan glemme Genie, prinsesse Jasmine, Abu og Sultan i Disney-klassikeren fra 1992? Guy Ritchie, der bl.a. har instrueret Sherlock Holmes-filmene med Robert Downey Jr. i hovedrollen, skal eftersigende instruere live-action versionen, og man kan jo kun håbe på, at de vælger, at gå med en musicalversion, så vi endnu en gang kan skråle med på A Whole New World.

mv5bogvkmjyyzmytmjhinc00nwflltgym2mtmmq5mzgxzmu4m2u5xkeyxkfqcgdeqxvyndqxnjcxnq-_v1_

Løvernes Konge

Iron Man-instruktøren Jon Favreau er allerede blevet bekræftet til at skulle instruere filmatiseringen af Løvernes konge fra 1994. Filmen vandt bl.a. en Oscar for bedste soundtrack med Can You Feel the Love Tonight af Elton John og tjente intet mindre end $968 millioner ved det internationale box office. Jon Favreau beviste tidligere i år, at man sagtens kan filmatisere film, der umiddelbart forekommer umulige. Det gjorde han med den fantastiske version af Junglebogen, som selv fyrene bag Honest Traileres havde svært ved at finde noget dårligt ved. Filmen har endnu ikke fået en udgivelsesdato.

mv5bnzk4mdq2mtgxml5bml5banbnxkftztgwodg0njgxmze-_v1_

Mulan

Filmen om den unge kinesiske kvinde, der klæder sig ud som en mandlig kriger for at redde sin far, har endnu ikke fået tildelt en instruktør. Dog ved vi, at filmen forventes i biograferne den 2. november 2018. Rick Jaffa og Amanda Silver forventes at skulle skrive filmens manuskript. Den originale film fra 1998 indtjente $304m og havde bl.a. Ming-Na Wen, Lea Salonga og Eddie Murphy på rollelisten.

mv5bota1nzyzndi1n15bml5banbnxkftztgwmjk4nzgxmze-_v1_

Sværdet i stenen

En for nogen lidt overset klassiker, der sandsynligvis vil gøre sig særdeles godt som live action film. Bryan Cogman (Game of Thrones) er i fuld gang med at skrive manuskriptet til filmen, der følger den unge Kong Arthur på sit eventyr med den gode gamle troldmand Merlin. Den oprindelige film er fra 1963.mv5bmtuymtu3nje4m15bml5banbnxkftztcwotcymtiynw-_v1_

LÆS OGSÅ:
Lena Dunham får rolle i den kommende Tarantino-film

mv5bmji2njy1odc0m15bml5banbnxkftztcwnzuyotaynw-_v1_

Night On Bald Mountain

De fleste af os husker nok mest Fantasia for filmen, hvor ingen af figurerne sagde noget. De mere opmærksomme husker dog nok filmen for den scene, hvor Mickey Mouse gør rent i et stort slot ved at bruge magiske kræfter, således at kostene gør alt arbejdet. Men i slutningen af samme film er der en scene, som er noget nær det mest uhyggelige, man nogensinde kommer til at se i en Disney-film. Scenen er bedre kendt som Night On Bald Mountain. Scenen har fået navn efter en symfoni af den russiske komponist Modest Mussorgsky. Nu skal scenen altså gøres til en hel spillefilm. En anden scene fra Fantasia er tidligere blevet filmatiseret. Det var The Sorcerer’s Apprentice med Nicolas Cage i hovedrollen.mv5bmje4oty5nzm1n15bml5banbnxkftztcwmjy4oteynw-_v1_

Junglebogen 2

Instruktør skal udover Løvernes Konge også indspille en to’er til særdeles vellykkede filmatisering af Junglebogen. En opfølger har næsten været uundgåelig eftersom Favreaus version formåede at indtjene svimlende $966 millioner på verdensplan. Den unge skuespiller Neel Sethi, der spillede Mowgli i den første, skal også spille rollen i den kommende film, der forventes i biograferne i 2019.

LÆS OGSÅ:
Sådan så Disney-plakaterne ud i de gode gamle dage

Maleficent 2

Også Maleficent får sig en to’er. Angelia Jolie vender tilbage i rollen som den (åbenbart) noget misforståede skurk, vi bedst kender fra TorneroseLinda Woolverton vender tilbage som manuskriptforfatter, og så bliver det bare spændende at se, om også to’eren vil kunne hive mere end $758 millioner ind ved det internationale box office.

mv5bmtm2otmzndu1mf5bml5banbnxkftztcwnzu5odaynw-_v1_

Prince Charming

Alt behøver ikke altid at handle om alle Disney-prinsesserne. Derfor har den ellers noget oversete Disney-prins nu også fået sig en film. Det er dog endnu ikke helt fastsat om det er prinsen, vi kender fra Askepot, fra Snehvide eller fra Askepot. Same, same, ikk’?

Rose Red

Vi kender alle historien om Snehvide og de syv små dværge, der var Disneys første animationsfilm (i fuld længde) fra 1937. Den kommende filmatisering kommer dog til at foregå med en lidt anden vinkel på historien. Der vil nemlig være lagt fokus på Snehvides søster, der arbejder sammen med de små dværge for at redde Snehvide, efter hun har taget en bid af det forgiftede æble.

Beauty and the Beast

Alicia Vikander Emma Watson og Dan Stevens indtager rollerne som Skønheden og Udyret i en af de mest ventede film i 2017. Den første teaser trailer fik premiere i maj måned og scorede en rekord ved at hive hele 91,8 visninger ind på kun 24 timer. Filmen har premiere den 17. marts i de danske biografer og har bl.a. Luke Evans, Ewan McGregor, Emma Thompson og Ian McKellen på rollelisten.