Julen er over os, og det er udvalget af skønne julefilm således også. Mængden af julefilm er ikke så lille endda. Her er fem af slagsen, som du kan se på Netflix.

1) A Very Murray Christmas

Bill Murray er bange for, at der ikke er nogen, der har tænkt sig at dukke op til hans juletv-show, fordi New York City er hårdt ramt af en heftig snestorm. Alle filmens medvirkende spiller mere eller mindre sig selv, og der er fint besøg fra blandt andre George Clooney, Miley Cyrus, Paul Shaffer, Amy Poehler og Michael Cera. Alt for meget plot og handling skal du ikke forvente. Til gengæld kan du nyde de søde sange, der helt sikkert vil få enhver i rigtig julestemning.

 

2) Krummerne: Så er det jul igen

Julemanden har mistet en vigtig bog med nøglen til hans magiske kræfter. Det er derfor op til Krumme at redde julen og julemanden. Det er naturligvis lettere sagt end gjort. En julefilm for hele familien – er det ikke det, de kalder den? Om ikke andet, så er Krummefar hele indsatsen værd.

 

3) Arthurs julegaveræs

I Arthurs julegaveræs får du svaret på, hvordan julemanden egentlig bærer sig ad med at levere alle de gaver på én enkelt aften. Svaret er nemlig, at han er i besiddelse af en helt ekstraordinær form for teknologi, der gør det muligt for ham (og ikke mindst hans nisser) at levere alle pakkerne til de sovende børn. Filmen er god underholdning, hvad end du er 5 eller 55.

LÆS OGSÅ:
Første kig på Brad Pitts nye film

 

4) Polarekspressen

En ung dreng bliver kastet ud på en fantastisk rejse til Nordpolen. På sin tur lærer han en masse om venskab, mod og ikke mindst om juleånden. Med Tom Hanks på rollelisten (han spiller intet mindre end seks karakterer) og en semi-ringe, men samtidig virkelig smuk animationstil er det en julefilm, der uden tøven kan kaldes en klassiker, og som bør blive set af alle. Også dig.

5) Krampus: The Christmas Devil

Og til dig, der simpelthen ikke magter så meget sukkersødt julestads, så er der Krampus. En fantastisk (dårlig) julegyser om det europæiske julemonster, der på ingen måde har gode intentioner.

Alle film kan ses på Netflix nu. Glædelig jul!