I uvilkårlig rækkefølge har du her 10 film, der enten klarede sig urimeligt dårligt ved årets Box Office eller blev savet ned af anmelderne. Her er årets 10 dårligste film.


1) Mother’s Day

Med Julia Roberts, Kate Hudson og Jennifer Aniston i hovedrollerne kan man for alvor sige, at der gik noget seriøst talent til spilde i komediefilmen Mother’s Day, der mest af alt virkede som et noget desperat forsøg på at kapitalisere på endnu en “helligdag”.

The Playlist sammenlignede filmen med at spilde kaffe ud over sin egen mor, og Variety dømte den helt ude ved at kalde den “forfærdeligt dårligt skrevet.”

2) Klassefesten 3: Dåben

Klassefesten 3 blev set af mere end 500.000 danskere, og det er ikke helt så lidt, så på den måde ville det selvfølgelig være uretfærdigt at kalde den et flop. Men kvantitet er ikke altid det samme som kvalitet, og BT gav bl.a. filmen sølle to stjerner og skrev: “Halvanden times slapstick og forudsigelighed, hvor jokes fra papkassen med pinligheder, der involverer kønsdele, urinvejs- og prostataundersøgelse, voksenbleskift, spædbarnsforbytning og en vandfødsel – tømmes godt og grundigt.”

Også hos Berlingske gav man to stjerner og skrev: “Forhåbentlig ender det hele med film nummer tre, for idéen om, at Thomas og Niels tager Andreas med på singlehøjskole, er en anelse lam i betrækket. Panisk pandekage med panik på toppen.”

3) Bad Santa 2

Er det uretfærdigt at smide en julefilm eller to ind på listen? Måske men vi var altså en smule skuffede over Bad Santa 2, der ikke rigtigt formåede at leve op til den første film fra 2003.

LÆS OGSÅ:
Oscar-uddelingen 2017: Se alle vinderne

Hos Moovy skrev anmelderen, at der var særdeles langt mellem julegrinene, og hos os landede den også kun på to små stjerner, der lige blev hevet hjem af Billy Bob, som vi altså ikke kan lade være med at være lidt vilde med.

4) Undercover

Undercover kan bedst beskrives som et rigtig godt forsøg. Idéen er vel egentlig udmærket, og hvem kan ikke lide Linda P? Altså.. Eller.. Ja, måske ikke. Ekko gav filmen én stjerne og skrev, at den var direkte elendig. “Undercover sætter prikken over i’et for et svagt dansk film år og tager prisen for årets klammeste og dårligste film.” Av. Også hos Soundvenue gav man filmen en enkelt stjerne og kaldte Linda P “helt håbløs”.


5) Batman vs Superman: Dawn of Justice

Dawn of Justice vil mange mene måske havde tabt på forhånd. En film, som fans har tigget og bedt om at få lavet, og som nok aldrig ville kunne have levet op til forventningerne. Men så igen, hvis J.J. Abrams kunne klare det med Star Wars, hvorfor gik det så ikke i det ultimative opgør mellem Batman og Superman?

The Telegraph beskrev filmen, som den mest usammenhængende film i år, og Filmland på P1 dømte den ude med forklaringen om, at alt druknede i bulder og bummelum. Bedre held næste gang, Ben!

LÆS OGSÅ:
Lea Seydoux vender tilbage til 'James Bond' – men hvem skal spille skurken?

6) Zoolander 2

Vi vil gerne starte med at sige, at der findes nok ikke mange film, der bliver refereret lige så meget til som Zoolander hos os. Den første film fra 2001 er noget nær det mest åndssvagt geniale, der findes, og måske er det bare en guilty pleasure. Ikke desto mindre var vi allesammen med hypede over at skulle se 2’eren, som desværre på ingen måde leverede. De danske anmeldere var relativt begejstrede, men hos Variety blev filmen beskrevet som noget af en fiasko med en metascore på kun 20 ud af 100.


7) Divergent: Allegiant

Er det ikke ret fail i sig selv, at man fra filmstudiets side har besluttet sig for ikke at indspille den sidste film i serien af Divergent-film? Der er blevet givet udtryk for et ønske om at lave en tv-serie eller et par tv-film baseret på konceptet, men de fleste af filmens skuespillere har allerede nu meldt blankt ud, at det er de på ingen måde interesserede i.

Herhjemme blev filmen af Jyllands-Posten kaldt “… en utrolig kedelig film, der helt synes at have tabt blikket for forlæggets interessante præmis.” Bye bye, Divergent-serie.

8) Bad Moms

Ærlig talt, så fortjener Mila Kunis så meget bedre end det, der blev skrevet til hende i komediefilmen Bad Moms. Berlingske gav filmen to stjerner og skrev: “Bad Moms er en dybt forudsigelig og kedsommelig kommedie..” og Jyllands-posten skrev, at “man skal tro på filmens præmis for at engagere sig i den, og det gør jeg ikke.”

LÆS OGSÅ:
Ugens trailere: Heath Ledger er tilbage


9) Alice Through the Looking Glass

Den kære Johnny Depp kravlede endnu en gang i et festligt kostume. Denne gang for at spille Hatter Tarrant Hightopp i den James Bobin-instruerede film Alice i Eventyrland: Bag spejlet.

Berlingske skrev, at det var en “forskruet og forvirret film”, og IndieWIRE beskrev den som en film proppet med ligegyldige kostumer og hurlumhej. TheWrap skrev, at den ganske vist var flot at se på, men ultimativt føltes det hele bare en smule ligegyldigt.

10) Gods of Egypt

Man kan ikke vinde hver gang, og heller ikke hvis man er Nikolaj Coster-Waldau. Gods of Egypt havde et imponerede budget på hele $140 millioner dollars, og da den kun indtjente lidt over $132 millioner ind på verdensplan, kan man roligt gætte på, at der sidder en producer et sted hos Lionsgate, som ikke er helt tilfreds med resultatet. Som hovedregel skal film af denne kaliber gerne tjene det ind, den har kostet at lave – eller mere. Som i meget mere.

Hos BT skrev man, at filmen “… føles simpelthen bare som en kikset eventyrfilm, der aldrig får form og indhold til at gå op i en højere enhed.”