Den Oscar-nominerede Spielberg-film The Post har premiere i de danske biografer i dag. Men er det en film, der er værd at gå i biografen for?

Steven Spielbergs seneste film, The Post, kunne stort set ikke gå galt i byen, hvis man kigger på historien, rollelisten og instruktøren. Og den endte da også med en pæn pose succes i USA for det amerikansk-historiske filmdrama om Washington Post. Filmen blev nomineret til to Oscars for Bedste film og for Bedste kvindelige hovedrolle, men nev ingen statuetter hjem.

Nu har filmen så langt om længe fået premiere i biograferne herhjemme, men er det en film, man absolut skal få set? De danske anmeldere svarer overvejende ja.

DR:
“‘The Post’ er en monumental hyldest til den frie, uafhængige, kritiske presses funktion i det amerikanske samfund. Den er et forsvar for humanistiske grundprincipper. For kvinders ret i et moderne samfund.” (Per Juul Carlsen)

BT:
“Det er første gang, Tom Hanks og Meryl Streep spiller sammen. Lad os håbe, at det ikke bliver sidste gang.” (Henning Høeg)

Berlingske:
“… presset på medierne fra det politiske system er ikke blevet mindre. Derfor er ‘The Post’ en elegant og inspirerende film til tiden.” (Jacob Wendt Jensen)

Filmmagasinet Ekko:
“Den er Steven Spielbergs bedste film siden München fra 2005.” (Simon Pasternak)

LÆS OGSÅ:
Hollywoodstjerne har gennemgået utrolig forandring: Du kan slet ikke kende hende

Politiken:
“Tom Hanks er bundsolid som den legendariske redaktør Ben Bradlee.” (Kim Skotte)

Filmz:
“Jeg forstår desværre pointen lidt for godt. Journalister er gode, politikere er onde. Helte og skurke. Steven Spielberg staver pointen så tydeligt, som man gjorde det i 1990’erne, hvor man bedst lokkede Oscar-akademiet med Meryl Streep og Tom Hanks i hovedrollerne i en ‘vigtig film’.” (Morten Vejlgaard Just)

The Post har premiere i de danske biografer i dag.

Se traileren til filmen nedenfor: