Det rigtige danske sommervejr er over os, himlen er grå, og det er oplagt at gå i biografen. Her er fire film, der får premiere i denne uge.

Fang Denzel Washington i opfølgeren til The Equalizer, eller kom med Mila Kunis på hæsblæsende actionkomedie i The Spy Who Dumped Me. Eller vælg en klassiker og se Lawrence of Arabia (1962), der har dansk repremiere i 70 mm, og som vi altså klart kan anbefale, at du får set. Og så er der også mulighed for at opleve Steve Carrell i Månedens Film i Cinemateket, der i denne måned er filmen Last Flag Flying.

1) The Equalizer 2

The Equalizer 2 følger op på den første film fra 2014, der med Denzel Washington i hovedrollen lover seriøs action-thriller og fart over feltet.

Washington spiller den stilfærdige Robert McCall, en tidligere agent, der af og til beslutter sig for at komme sine medborgere til undsætning, hvis der er behov for det. I The Equalizer 2 er McCall på hævntogt for en af sine venner, som er blevet dræbt, og eventyret bliver lynhurtigt en kamp, der gælder liv og død. Filmen er instrueret af Antoine Fuqua (Training Day) og er desuden baseret på 80’er-serien af samme navn.

The Equalizer 2 har premiere den 16. august. Find billetter til filmen her.

LÆS OGSÅ:
Lena Dunham får rolle i den kommende Tarantino-film

 

2) The Spy Who Dumped Me

Audrey (Mila Kunis) og Morgan (Kate McKinnon) er to 30-årige veninder, der bor i Los Angeles. Helt uventet bliver de kastet ud i en international konspiration, da Audreys ekskæreste dukker op i deres lejlighed med et hold af dødelige lejemordere i hælende.

Den kvindelige duo hopper ud i det og tager gennem Europa i et forsøg på at slippe af med lejemorderne og, nå ja, redde verden.

Filmen er instrueret af Susanna Fogel (Chasing Lifeog har desuden også Justin Theroux (Kvinden i toget) og Sam Heughan (Outlander) på rollelisten.

The Spy Who Dumped Me har premiere den 16. august. Find billetter til filmen her.

 

3) Last Flag Flying

Last Flag Flying er komediedramaet med Steve Carell, Lawrence Fishburne og Bryan Cranston i hovedrollerne. Filmen foregår under Irakkrigen i 2003, hvor Larry ’Doc’ Shepherd (Carell) opsøger to tidligere soldaterkammerater, Sal og Mueller.

Denne gang er missionen noget anderledes. Han vil nemlig have dem til at hjælpe med at begrave sin søn, en ung soldat, der blev dræbt i Irakkrigen. De tager derfor kisten med på en tur til østkysten til barndomshjemmet i New Hampshire, hvor de tre mænd får rig mulighed for at tale tingene igennem.

Filmen er instrueret af Richard Linklater, som står tidligere bag det Oscar-vindende drama Boyhood og Everybody Wants Some!!.

LÆS OGSÅ:
Star Wars-stjerne besøger København

Filmen har premiere den 16. august og kan kun ses i Cinemateket. Find billetter til filmen her.

 

4) Lawrence of Arabia

Som noget helst særligt kan du opleve Lawrence of Arabia i 70 mm, når filmen har repremiere i de danske biografer.

Filmen er instruktør David Leans episke fortælling om eventyreren T.E. Lawrence og hans usædvanlige liv. Lawrence sendes til de arabiske lande for at finde prins Faisal og arbejde som mægler mellem araberne og briterne i deres kamp mod tyrkerne.

Filmen, der er fra 1962, har vundet syv Oscars for blandt andet bedste filmbedste instruktør og bedste filmscore. Lawrence of Arabia kan opleves i Imperial og har premiere den 16. august. Find billetter til filmen her.