1) American Assassin

Den 23-årige Mitch mistede sine forældre i en tragisk bilulykke, da han var fjorten år gammel, og hans kæreste mistede han i et terrorangreb kort tid efter, de var blevet forlovet. Nu søger han hævn, og det gør han ved at blive indskrevet i CIA af Irene Kennedy, der rekrutterer nye folk. Kennedy rekrutterer desuden også krigsveteranen Stan Hurley, der skal træne Mitch op. Sammen kommer de til at undersøge en bølge af angiveligt tilfældige angreb på militære og civile mål. Men det viser sig, at der faktisk er et mønster i tilfældighederne.

Instruktør: Michael Cuesta
Medvirkende:  Dylan O’BrienMichael KeatonSanaa Lathan
Genre: Action
Spilletid: 1 time 51 minutter
Premiere: 14. september

 

2) Borg

I 1980 spillede de to tennis-rivaler Björn Borg og John McEnroe en hæsblæsende Wimbledon-finale, som blev en dyst udover det sædvanlige. Borg var forsvarende mester og har mulighed for at sætte imponerende Wimbledon-rekord med fire sejre i træk. Han er en temperamentsfuld karakter, der sjældent lader sine følelser vise. Sådan er den amerikanske McEnroe ikke. Han skælder gerne ud på dommerne, hans modstander og sågar også publikum. Tenniskampen står den dag i dag som et af de absolutte højdepunkter i tennishistorien, og nu er begivenheden altså blevet filmatiseret med Shia LaBeouf og Stellan Skarsgård på rollelisten.

Instruktør: Janus Metz
Medvirkende: Shia LaBeoufStellan SkarsgårdSverrir Gudnason
Genre: Drama, biografi
Spilletid: 1 time 40 minutter
Premiere: 14. september

 

3) En fremmed flytter ind

Dansk dokumentarfilm om den unge Amanda fra Hvidovre. På Facebook har hun mødt den fascinerende Casper, der ligesom hende selv er enlig forælder. Forelskede bliver de hurtigt efter første møde, og det viser sig, at Casper er arving til en af Danmarks rigeste familier. Han vil dog helst gerne undgå at have noget med sin familie at gøre, og Amanda lader ham flytte ind i sin lille lejlighed. Men så modtager hun en dag et opkald fra banken. Dokumentaren er fascinerende ved at blande fiktion med virkelighed og er desuden baseret på podcasten I et forhold med…

Instruktør: Nicole Nielsen Horanyi
Medvirkende: Esben Dalgaard AndersenAmanda Kastrup
Genre: Dokumentar
Spilletid: 1 time 40 minutter
Premiere: 14. september

 

4) God’s Own Country

Det er forår i Yorkshire, hvor den isolerede, unge fårefarmer Johnny Saxby dulmer sine frustrationer ved at drikke og have sex med tilfældige. Det stopper dog, da en immigrant fra Romænien ved navn Gheorghe, kommer for at arbejde på fårefarmen. Det sætter gang i et intenst forhold, der sender Johnny ud i en ny rute.

Instruktør: Francis Lee
Medvirkende:  Josh O’ConnorAlec SecareanuGemma Jones
Genre: Drama, romantik
Spilletid: 1 time 44 minutter
Premiere: 14. september

 

5) Mother!

Modtagelsen blandt publikum har været blandet, men én ting er sikkert. Anmelderne er helt vilde med Aronofskys seneste film Mother!, der har Jennifer Lawrence i hovedrollen som den unge kvinde, der gør en stor indsats for at få sit nye hjem til at være et rigtigt hjem. Men forholdet til hendes mand bliver i den grad testet, da en række gæster kommer ind i huset og destruerer den rolige tilværelse, parret har skabt.

Instruktør: Darren Aronofsky
Medvirkende: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris
Genre: Drama, horror
Spilletid: 2 timer 1 minut
Premiere: 14. september

 

6) Nye tider

Året er 1971, og stedet er Schweiz. Kvindernes kamp for ligestilling går højt, men landlivet har indtil nu været stort set uberørt af de store sociale omvæltninger, der kom som følge af 1968-bevægelsen. Nye tider er allerede nu blevet spået gode chancer til næste års Oscar-uddeling for bedste udenlandske film.

Instruktør: Petra Biondina Volpe
Medvirkende: Marie LeuenbergerMaximilian Simonischek,Rachel Braunschweig
Genre: Drama
Spilletid: 1 time 36 minutter
Premiere: 14. september