Her er årets vinderfilm på CPH PIX
%Samlet Score
Læser Bedømmelse 0 Stemmer
0%

CPH PIX er stadigvæk i fuld gang, men nu er hovedprisen New Talent Grand PIX blevet uddelt sammen med Politikens Publikumspris samt Politiken Fondens Bedste Kortfilm for Børn.

Priserne blev uddelt fredag eftermiddag på Edison Teatret, hvor festivalens nationale- såvel som internationale gæster var til stede for at fejre årets mange film.

Vinder af Politikens Publikumspris

Festivalens publikum har i år haft mulighed for at stemme på deres favoritfilm blandt 12 udvalgte. De nominerede til årets Politikens Publikumspris var 24 Weeks, Clair Obscur, Creative Control, Forældre, Heartstone, In the Last Days of the City, Operation Avalanche, Pericle the Black, The 9th Life of Louis Drax, The Giant, The Happiest Day in the Life of Olli Mäki samt The Wailing. Prisen gik til den islandske instruktør Gudmundur A. Gudmundsson med den stærke film Heartstone, der portrætterer livet i en lille islandsk fiskerby. Andenpladsen gik til dramaet The 9th Life of Louis Drax instrueret af Alexandre Aja, og tredjepladsen gik til 24 Weeks, der er instrueret af tyske Anne Zohra Berrached.

Vinder af Nordisk Film Fondens Bedste Børnefilm

De fleste af dem, der i år har besøgt CPH PIX har nok opdaget, at festivalen er blevet slået sammen med BUSTER Festivalen. I den forbindelse blev der uddelt prisen for Nordisk Film Fondens Bedste Børnefilm, der i år gik til Girls Lost, som er lavet af svenske Alexandra-Therese Keining. Juryen bestod af fire børn i alderen 11-14, der alle har udpeget den film, de bedste kunne lide.

LÆS OGSÅ:
CPH PIX dag 1: Hvad skal du se i dag?

“Vi har valgt den her film, dels fordi den bruger forskellige teknikker til at udtrykke de følelser, som handlingen tackler, men den vigtigste del er de budskaber, som filmen præsenterer for seeren. Disse tabu-emner om venskab, kønsidentitet og seksualitet er relevante for langt de fleste teenagere. Samtidig forbliver den spændende og underholdende, og kan for nogen virke meget rørende og voldsom. Den er måske lidt svær at forstå for børn under den tilsvarende aldersgrænse, men den rører nogle emner, der er gode at tale om. Diverse temaer bidrager til en voldsom, surrealistisk og hjerteskærende filmoplevelse, der er værdig til ‘Nordisk Film Fondens Bedste Børnefilm’ 2016. Det er selvfølgelig ‘Girls Lost’ af Alexandra-Therese Keining!”

vinder_jury

Foto: Yann Houlberg Andersen.

Vinder af Politiken Fondens Bedste Kortfilm for Børn

I den tredje og sidste kategori blev det danske Amalie Næsby, der med sin film Ztriwer blev årets vinder. Årets jury bestod af Charlotte Brodthagen, instruktør og tilrettelægger hos produktionsselskabet Made By Us, Helle Strandgaard Jensen, adjunkt i historie på Aarhus Universitet med speciale inden for barndoms- og mediehistorie, og Nikolaj Tarp, instruktør og manuskriptforfatter samt dramaturg på film og teater. Om filmen fortæller jurymedlem Helle Strandgaard Jensen:

“Ztriwer er en meget helstøbt film, hvor billede, lyd og narrativ tilsammen skaber en både sjov og relevant historie, som går lige i hjertet. Hovedpersonen Søren er irriterende charmerende og uimodståelig, når han danser os gennem en historie om venskab og modet til at gå sin egen vej. Valget af den jyske fortællerstemme er vovet og bidrager med en kant, der hjælper den til at skille sig ud fra mængden.”

LÆS OGSÅ:
Anmeldelse: Rosemarie og Gartnerens Hemmelighed

Uddelingen af festivalens fire priser fandt sted på Edison Teatret fredag eftermiddag. Tilstede var festivalens mange gæstende internationale og nationale filmskabere.

CPH PIX løber frem til den 9. november, så der stadigvæk masser af gode film, som man skal huske at få set!