Årets CPH PIX løber af stablen den 28. september, men vi er ved at varme godt op allerede. Her er seks film, du absolut ikke må gå glip af til årets store filmfestival i København.

Er du klar til intet mindre end 14 dage fyldt med smukke, gode, stærke og rørende film fra hele verden, når CPH PIX starter? For niende gang ruller filmfestivalen ud i Københavns mange biografer, hvor et stærkt line-up af danske såvel som internationale film får premiere, og for andet år i træk er KULTBOX selvfølgelig med på festivalen. Og der er rigtig meget at glæde sig til. Som i rigtig meget. Men lad os starte et sted. Hvad med disse syv film, som du simpelthen bliver nødt til at opleve?

1) A Ghost Story

Instruktør: David Lowery
Medvirkende: Casey Affleck, Rooney Mara
Spilletid: 87 minutter
Sprog: Engelsk

Casey Affleck havde et helt fantastisk har sidste år med sin rolle som Lee Chandler i Kenneth Lonnergans rørende film Manchester by the Sea. Nu er han endnu en gang klar til at imponere biografgæsterne, men denne gang som et spøgelse. Døden, C (Casey Affleck) vender tilbage til sin kærestes hus, som hun, M (Rooney Mara), stadigvæk bor i. C er iklædt et helt klassisk spøgelseslagen, og umiddelbart lyder idéen ret absurd. Men Lowery har med A Ghost Story skabt en film, der er følsom, bjergtagende og formår at fange konceptet om tiden, der går i stå, og det liv der fortsætter. Filmen imponerede på sommerens internationale filmfestivaler, og det er absolut ikke en film, du må gå glip af. En indie-sensation uden lige.

LÆS OGSÅ:
Nu glæder vi os endnu mere: Første foto af Zazie Beetz i 'Deadpool 2'

 

2) Darling

Darling

Instruktør: Birgitte Stærmose
Medvirkende:
Danica Curcic
Spilletid:
97 minutter
Sprog:
Dansk

Danica Curcic spiller rollen som stjernedanseren Darling, der kæmper med at holde sig på toppen. Med manden, der er koreograf, vender hun efter adskillige år i udlandet, tilbage til København for at danse Giselle på Det Kongelige Teater. Men Darling falder om af smerter til en af filmens prøver, og herfra må en yngre, lovende danserinde tage hendes plads i balletten. Birgitte Stærmose har skabt en det danske svar på Black Swan, hvor der kæmpes en indædt kamp for kunsten, magten og kærligheden. En af de stærkeste danske film i årevis.

 

3) Good Time

Robert Pattinson i Good Time

Instruktør: Ben SAFDIE, Joshua SAFDIE
Medvirkende: 
Spilletid: 100 minutter
Sprog: Engelsk

Robert Pattinsons Twilight-dage er i den grad lagt bag sig. Med den Safdie-instruerede Good Time spiller den britiske skuespiller hovedrollen i en vild, flabet og helt igennem underholdende thriller, der med sin skæve vinkel og imponerende stil nok skal holde dig fanget i alle 100 minutter. Efter et mislykket forsøg på at gennemføre et bankrøveri, ender Constantine “Connie” Nikas’ (spillet af Pattinson) bror i fængsel. Det sender ham på en noget twistet rejse gennem byens underverden i et farligt og desperat forsøg på at få sin bror Nick (Safdie) ud af fængslet. Filmen udspiller sig hen over en voldsomt nat, hvor Connie langsomt bliver trukket længere og længere ind i en gal verden.

LÆS OGSÅ:
Ugens trailere: Massere kærlighed til de kolde måneder

 

4) Danmark

Instruktør: Kasper Rune Larsen
Medvirkende:
Jacob Skyggebjerg, Jonas Lindegaard Jacobsen, Frederikke Dahl Hansen
Spilletid:
90 minutter
Sprog: 
Dansk

Stærk debutantfilm fra Kasper Rune Larsen, der tidligere har gået på Super8. I den nye danske spillefilm Danmark følger vi den 22-årige Norge, der lever et noget skødesløst liv i den danske provins. Men da Josephine på 16 dukker op og annoncerer, at hun er gravid, ændrer tingene sig pludseligt, og livet uden ansvar kommer pludselig til at stå overfor en række store spørgsmål, der handler om at se virkeligheden i øjnene.

 

5) Hannah

Instruktør: Andrea Pallaoro
Medvirkende: Charlotte Rampling, André WilmsStéphanie Van Vyve
Spilletid: 95 minutter
Sprog: Fransk

Instruktør Andrea Pallaoros har med Hannah lavet sin anden film, og det er næsten ikke til at tro på, når man dykker ned i, hvordan han griber instruktørtjansen an. Charlotte Rampling spiller hovedrollen i i filmen om en statelig kvinde, der sidder tilbage i sin lejlighed, efter hendes mand er blevet fængslet. Hvorfor han er blevet fængslet, får vi ikke noget at vide om. I stedet får vi kun lov til at gætte på, hvorfor hun har taget job som rengøringsdamen.

 

6) How to Talk to Girls at Parties

Instruktør: John Cameron Mitchell
Medvirkende: Elle Fanning, Alex Sharp, Nicole Kidman
Spilletid: 102 minutter
Sprog: Engelsk

John Cameron Mitchell er aktuel med et alien/punk-party af en komediefilm, der er bliver galt både vanvittig, gal og tosset. Nicole Kidman, Alex Sharp og Elle Fanning er blandt de karakterer, der befinder sig den engelske provins. Punkeren Enn (Alex Sharp) og hans nitteklædte venner dukker op til en fest, som de ikke er inviteret til. Han falder hurtigt for den smukke Zan (Elle Fanning), og så rykker det ellers bare. Om det giver mening, skal man potentielt ikke tage så meget stilling til. Det er en støjet fest på den store skærm, og du er inviteret.

LÆS OGSÅ:
Robert Pattinson er næsten ugenkendelig i ny trailer til 'Good Time'

 

7) The Beguiled

Instruktør: Sofia Coppola
Medvirkende: Nicole Kidman, Elle Fanning, Kirsten Dunst, Colin Farrell
Spilletid: 94 minutter
Sprog: Engelsk

‘Den forførte’ ville filmens danske titel have været, hvis den havde haft dansk biografpremiere, og det er svært som publikum ikke at blive forført af Sofia Coppolas stilsikre, velspillede og humoristiske perle af et kammerspil. Vi er midt under den amerikanske borgerkrig. En hårdt såret nordstatssoldat (Colin Farrell) bliver fundet i skoven udenfor en pigeskole, og den strenge forstander Miss Farnsworth (Nicole Kidman) accepterer nådigt, at han får lov at blive, til hans ben er helet, mens skolens eneste lærer (Kirsten Dunst) og de fem elever i forskellige aldre fascineres af den fremmede. Det sætter gang i feromonerne, men hvem forfører mon egentligt hvem? ‘The Beguiled’ er kønskamp med blotlagte følelser og livet som indsats, og især Nicole Kidman sætter tænderne dybt i sin saftige rolle.

Alle fotos: CPH PIX
Følg os på Instagram og Facebook for alle de seneste nyheder om musik, film og tv.