Dét skal du nå at se på CPH PIX
%Samlet Score
Læser Bedømmelse 0 Stemmer
0%

Nu er der kun to dage tilbage af årets CPH PIX, men der er stadigvæk masser af film, du skal nå at fange. Vi har udvalgt dem, vi helt sikkert skal nå at se.

27823a

Vindmøllernes sus

Vestjysk ungdomsdrama om teenageren Thomas, der bor i Grindsted og går i 7. klasse. Han er søn af en præst og en politibetjent og synes at have både fornuft og morale på plads. Men da han bliver involveret med Vikki, som er kæreste med en af skolens ældre drenge, ryger Thomas ud problemer, der hurtigt vil få konsekvenser for ham.

Instruktør: Mads Erichsen
Land: Danmark
Spilletid: 85 minutter

17744a

Green Room

En anmelder på IMDB beskriver Green Room, som en film man skal se uden at vide noget om den. Undgå så vidt muligt klip og trailere fra filmen, og man vil blive belønnet med en vanvittigt skud adrenalin, der bare bliver ved og ved med at virke indtil filmen slutter. Helt kort kan vi dog fortælle, at filmen handler om et punk/rockband, der tvinges til at kæmpe for deres overlevelse, efter de har været vidner til et mord på en neo-Nazi skinhead bar.

LÆS OGSÅ:
Netflix-film vinder guldløven ved Venice Film Festival

Instruktør: Jeremy Saulner
Land: USA
Spilletid: 95 minutter

17635a

Welcome to Norway

Hvis nogen i Norden er i stand til at lave komediedramaer, så er det utvivlsomt Norge (Dag, ja tak!). Den norske humor er smurt ind i tykke lag af ironi, og der er ikke de ting, man ikke kan lave sjov med. Det er fx intet problem at rejse emner som flygtninge og racisme med et twist af ironisk distance. Welcome to Norway handler om den noget usympatiske Primus, der gerne vil lave sit hotel om til et statstøttet bosted for flygtninge. Det viser sig at være en noget større opgave end den halvracistiske hotelejer havde kunnet forudse, men han har heldigvis hjælp at hente hos den afrikanske Abedi, der kan hjælpe, når Sunni- og Shiamuslimerne ikke helt ser øje til øje.

Instruktør: Rune Denstaad Langlo
Land: Norge
Spilletid: 
90 minutter

17701a

High-Rise

En særdeles vellykket filmatisering af den fantastiske roman skrevet af J.G. Ballard. Med Tom Hiddleston, Elisabeth Moss og Jeremy Irons i hovedrollerne er der ikke meget, der kan gå galt, når der bliver dyrket både retro- og kulttendenser i en samfundskritisk film, hvor alle drømmer om at stige i graderne og komme tættere på Paradisets have på toppen af lejlighedskomplekset.

Instruktør: Ben Wheatley
Land: Storbritannien
Spilletid: 
119 minutter

LÆS OGSÅ:
CPH PIX-anmeldelse: Swiss Army Man

19082a-2

Heartstone

Islandske Gudmundur A. Gudmundsson vandt i år Publikumsprisen for sit drama Heartstone. Filmen handler om livet i en lille islandsk fiskerby, hvor Thor og Christian bor. Drengene er tætte venner og er især knyttet til hinanden på grund af deres smuldrene forhold til familierne. Thor bliver ydmyget af sine søskende, og Christian lever med en fordrukken og voldelig far. Filmen er en dybtfølt fortælling med Islands bjergtagende natur som baggrund.

Instruktør: Gudmundur A. Gudmundsson
Land: Danmark, Island
Spilletid: 
129 minutter

19039a

The Alchemist Cookbook

Velkommen til Heisenbergs mareridt. En ensom mand i en campingvogn langt ude i West Michigans skove fifler med det lille kemisæt og fremkalder Djævelen. Hvilket viser sig at være en dårlig ide. Rigtig dårlig. Joel Potrykus (‘Buzzard’ PIX 15) er en af vores personlige festivalfavoritter, og hans nyeste sorte opus er på én gang både hans mest tighte og bindegale. Næsten i bogstavelig forstand. For Sean (Ty Hickson) synes helt klar over, hvad han har gang i, når han med gasmaske, svejseflamme, latinske inskriptioner og katten Kasper koger løs i sin trailer. Men samtidig er han heavy medicineret, og om det virkelig er den onde Satan selv, der banker på aluminiumsdøren, eller bare stemmerne i hans hoved, kan man undre over. Hvad end man hælder til, er det bizart, uhyggeligt og fandens underholdende. En egensindig paranoiadrevet indiekomedie med horrortræk – eller måske det stik modsatte.

LÆS OGSÅ:
CPH PIX-anmeldelse: Desierto

Instruktør: Joel Potrykus
Land: USA
Spilletid: 82 minutter

18936a

Når solen skinner

Den kun 21-årige spillefilmsdebutant Frederik Barington er et navn, man bør skrive sig bag øret. Hans danske ungdomsdrama om en kræftramt drengs forsøg på at forlige sig med sin situation, og få det bedste ud af den sidste tid, er en imponerende filmfortælling, der på sin egen lavmælte facon går lige i hjertet.

Instruktør: Frederik Barington
Land: Danmark
Spilletid: 85 min