Hvis plakaterne for årets Oscar-nominerede film kunne fortælle den ærlige sandhed, så ville det nok være noget i stil med følgende.

1) La La Land

Med intet mindre end 14 nomineringer til årets Oscar-uddeling, er La La Land i den grad årets helt store film. En musical med masser af dans, sang, musik og Ryan Gosling fra sin bedste side. La La Land er det bedste middel mod virkeligheden, og det ser ud til, at alle skal have noget af den dosis.

Nomineret for: Best Picture, Best Director, Best Actor, Best Actress, Cinematography, Original Screenplay, Original Score, Original Song, Film Editing, Sound Editing, Sound Mixing, Production Design og Costume Design.

2) Hell or High Water

Nej, det er sgu ikke helt nemt. Heller ikke hvis man er Chris Pine. Selv bankrøvere bliver nemlig taget ved næsen af banken, og så kan tilværelsen altså godt blive lidt for anstrengende. 

Nomineret for: Best Picture, Supporting Actor, Original Screenplay, Film Editing.

3) Hidden Figures

Nej, det kan de nemlig ikke.. Preach it, sista!

Nomineret for: Best Picture Best Supporting Actress, Adapted Screenplay.

4) Fences

Det er ikke altid helt nemt at adaptere et skuespil til et godt filmmanuskript, og noget tyder på, at det i Fences er lidt for tydeligt, at der oprindeligt er tale om et skuespil skrevet til teatret. Man kunne også have kaldt denne for The Movie Nobody Had Time to See.

Nomineret for: 
Best Picture, Best Actor, Best Supporting Actress, Adapted Screenplay.

LÆS OGSÅ:
Her er 7 kendte, der gerne vil hoste Oscar-uddelingen

5) Loving

Nomineret for: Best Actress.

6) Moonlight

Nomineret for: Best Picture, Best Director, Best Supporting Actor, Best Supporting Actress, Cinematography, Adapted Screenplay, Original Score, Film Editing.

7) Lion

Hey, det er ham fra Slumdog Millionaire! En ung adopteret mand finder sin mor på Google Earth, og man har næsten lyst til at spørge sig selv, om Google da ikke må have betalt bare en lille smule for at få den her film produceret?

Nomineret for: Best Picture, Supporting Actor, Best Supporting Actress, Cinematography, Adapted Screenplay, Original Score.

8) Silence

Filmen som Scorsese var 25 år om at lave, og publikum var en weekend om at skyde den til jorden. Ingen i USA var interesserede i at se den fantastiske fortælling om de to præstegutter, der tager til Asien og.. Ja, hvad var det lige de skulle igen? Og hvorfor tager det Spiderman 3 timer at komme frem til, at gu’ fanden kan han da ikk’ høre Gud?

Nomineret for: Cinematography.

9) Manchester by the Sea

Med ham der ikke er Batman i hovedrollen! Du kan måske huske Sad Ben Affleck fra tidligere i år, og nu er lillebror Casey Affleck på banen for at bevise, at det absolut ikke kun er storebror, som kan være deprimeret og utilregnelig – både i virkeligheden og på film. I hvert fald hvis man skal tro de retsdokumenter, vi faldt over på TMZ. Casey, du er en slem, slem dreng!

LÆS OGSÅ:
Se Alicia Vikander i den nye trailer til 'The Light Between Oceans'

Nomineret for: Best Picture, Best Director, Best Actor, Best Supporting Actor, Best Supporting Actress, Original Screenplay.

10) Hacksaw Ridge

Fra instruktøren der engang sagde, at jøder er ansvarlige for alle krige i verden. Hacksaw Ridge imponerede Oscar-akademiet, og Mel Gibson fik da helt bestemt sit Hollywood-comeback, men havde filmen egentlig en interessant historie at fortælle, eller var det lidt som at gennemlæse Wiki-siden igennem om 2. Verdenskrig?

Nomineret for: Best Picture, Best Director, Best Actor, Film Editing, Sound Editing, Sound Mixing.

11) Arrival

Nope, Google Translation er ingen hjælp, når aliens lander på jorden og gerne vil kommunikere med enorme blækklatter. Den stakkels Amy Adams har nu været nomineret til en Oscar hele fem gange, og det burde i den grad være hendes tur til at få en statuette med hjem. Desværre fik hun ingen nominering for sin rolle i Arrival, men til gengæld kan hun glæde sig over, at filmen fik en masse nomineringer i alle de ligegyldige kategorier.

Nomineret for: Best Picture, Best Director, Cinematography, Adapted Screenplay, Sound Editing, Sound Mixing, Film Editing, Production Design

12) Jackie

Kan du huske dengang politik ikke var et kolossalt reality-show? Nej, det kan vi heller ikke, men hvis man skal tro på filmen Jackies portræt af USA’s førstedame Jackie Kennedy, så var der noget om snakken i gamle dage. I dag er vi fanget med amerikanske appelsinpræsidenter og slovenske førstedamer, og er der egentlig noget andet at stille op end bare at gå i biografen for at se Escape From Reality La La Land?

Nomineret for: Best Actress, Original Score , Costume Design.

LÆS OGSÅ:
Ugens trailere: LEGO vender tilbage - igen!
Se flere sjove plakater på The Shiznit.