Det kommer nok næppe som en overraskelse, men Marvel og DC er på ingen måde færdige med at lave superheltefilm. Her er den komplette liste over alle de film, du kan glæde dig til  – helt frem til år 2019.

1) Wonder Woman

Premiere: 1. juni 2017
Instruktør: Patty Jenkins
Medvirkende: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Danny Huston, David Thewlis, Ewen Bremner, Saïd Taghmaoui, Elena Anaya og Lucy Davis.
Det ved vi indtil videre: Selvom Wonder Woman jo faktisk haft premiere, så har vi alligevel tilladt os at give den en plads på listen, for det er i den grad en superheltefilm, du virkelig bør få set. Gal Gadot spiller endnu en gang Diana Prince aka Wonder Woman (hun dukkede første gang om som Diana i filmen Batman v Superman: Dawn of Justice), men denne gang har hun hverken Batman eller Superman ved sin side. Til gengæld har hun Chris Pine og Første verdenskrig at tage sig af. Læs vores anmeldelse af Wonder Woman her.

2) Spider-Man: Homecoming

Premiere: 7. juli 2017
Instruktør: Jon Watts
Medvirkende: Tom Holland, Marisa Tomei, Zendaya, Tony Revolori, Robert Downey Jr., Logan Marshall Green, Angourie Rice og Michael Keaton.
Det ved vi indtil videre: Få troede på, at det nogensinde ville komme til at ske, men langt om længe lykkes det for Sony Pictures og Marvel Studios at få en aftale på plads, der muliggjorde, at Spider-Man kunne få sin plads i det omfattende Marvel-univers på film. Denne gang er Spider-Man stadigvæk i high school, så du kan godt glemme alt om fotojournalisten Peter Parker. Spidey-boy er bare en skoledreng. Og nej, det her bliver ikke en såkaldt origin story. Vi ved alle sammen efterhånden godt, hvordan Spider-Man blev til Spider-Man.

3) Thor: Ragnarok

Premiere: 3. november 2017
Instruktør: Taika Waititi
Medvirkende: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Idris Elba og Anthony Hopkins.
Det ved vi indtil videre: Filmens titel referer sandsynligvis til historien i den nordiske mytologi om den katastrofale ødelæggelse, der rammer Asgard og i samme omgang får ram på næsten alle guder. What We Do in the Shadows-instruktøren Taika Waititi står bag den kommende Thor-film, og det er et noget overraskende valg, eftersom han primært har erfaring indenfor komediefilm. Filmens tone skal ifølge Marvel være markant anderledes end de tidligere Thor-film, så der er måske noget at se frem til.

LÆS OGSÅ:
Se traileren til Michael Fassbenders 'Assassin’s Creed'

4) Justice League

Premiere: 17. november 2017
Instruktør: Zack Snyder/Joss Whedon
Medvirkende: Henry Cavill, Ben Affleck, Ezra Miller, Gal Gadot, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Willem Dafoe og Amber Heard.
Det ved vi indtil videre: Justice League er mildest talt en af de mest ventede film fra Warner Bros. i mange år (måske kun lige toppet af Wonder Woman), og det kan vi egentlig godt forstå, når vi ser, hvem der egentlig er på rollelisten. Ben Affleck og Henry Cavill vender naturligvis tilbage som Batman og Superman, og så kan vi for tredje gang glæde os til at se den israelske skønhed Gal Gadot i rollen som Wonder Woman. Men også Jason Momoa (Game of Thrones) som Aquaman og Ezra Miller som The Flash er noget, der helt klart kommer til at være spændende at se.

5) Black Panther

Premiere: 16. februar 2018
Instruktør: Ryan Coogler
Medvirkende: Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o, Michael B. Jordan, Danai Gurira, Angela Bassett, Sterling K. Brown, Forest Whitaker, Andy Serkis, Martin Freeman, Letitia Wright og John Kani.
Det ved vi indtil videre: Tegneseriekarakteren fik sig en hel del opmærksomhed, da han første gang optrådte i filmen Captain America: Civil War, og ikke længe efter får han sin helt egen spillefilm. Chadwick Boseman (42) spiller den magtfulde Wakanda-indfødte, og Marvel har allerede afsløret, at filmen blandt andet vil handle om, hvordan dette øde sted (beliggende i Afrika) kommer i kontakt med resten af verden. Instruktøren har desuden sagt, at han havde intentioner om at caste filmen bestående af 90% afrikanske og afrikansk-amerikanske skuespillere. Oscarvinderen Lupita Nyong’o er allerede på rollelisten som Nakia, og det samme er Creed-stjernen Michael B. Jordan, der skal spille skurken Erik Killmonger.

6) New Mutants

Premiere: 13. april 2018
Instruktør: Josh Boone
Medvirkende: Endnu ikke afsløret
Det ved vi indtil videre: Manuskriptforfatter og instruktør Josh Boone skal eftersigende instruere mutantfilmen New Mutants, som 20th Century Fox har givet udgivelsesdatoen 13. april 2018. Der har blandt andet været rygter om, at James McAvoy skulle vende tilbage som Professor X i filmen, men derudover er det endnu uvist, hvem der skal spille med. Det forventes desuden, at filmen bliver en gyser-/ungdomsfilm. En blanding vi ikke nødvendigvis er helt vilde med, men måske.. Det er jo bestemt ikke alle X Men-filmene, der skuffer.

LÆS OGSÅ:
Anmeldelse: Den hundredetårige som stak af fra regningen

7) Avengers: Infinity War

Premiere: 4. maj 2018
Instruktør: Joe og Anthony Russo
Medvirkende: Endnu ikke afsløret
Det ved vi indtil videre: Marvel har endelig planer om at kaste sig over Infinity War-historien, og det vil kræve hele to film at fortælle den. Hovedskurken vil blive Thanos, der blandt andet er blevet teaset for i en række af de omtalte Marvel-credit-clips. Thanos vil blive spillet af Josh Brolin, og filmen vil højst sandsynligt samle en lang række af de populære karakterer fra Marvel-universet. Marvel har desuden sagt, at Infinity War vil være starten på den helt store kulmination af alle de Marvel-film, der er blevet lavet frem til denne. Samtidig skal filmen fungere som en afslutning på Avengers-fortællingen. Sååå.. Der er ingen pres på, vel?

8) Deadpool 2

Premiere: 1. juni 2018
Instruktør: David Leitch
Medvirkende: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Zazie Beets
Det ved vi indtil videre: Den oprindelige Deadpool-instruktør Tim Miller skulle egentlig også have instrueret Deadpool 2, men fordi Ryan Reynolds ville bestemme det hele grundet kreative uenigheder, valgte han at droppe ud af projektet. I stedet blev det David Leitch, der blandt andet har instrueret den kommende film Atomic Blonde med Charlize Theron (som vi glæder os helt latterligt meget til at se!).

9) And-Man and the Wasp

Premiere: 6. juli 2018
Instruktør: Peyton Reed
Medvirkende: Paul Rudd, Evangeline Lily og Michael Douglas.
Det ved vi indtil videre: Absolut ingenting ved vi. Men titlen antyder absolut, at Evangeline Lilys Wasp-karakter vil blive en stor del af filmens fortælling og ikke bare en af de kvindelige hovedroller. Det vil på den måde være første gang, at en af Marvels kvindelige helte tager del i filmtitlen.

10) Aquaman

Premiere: 21. 2018
Instruktør: James Wan
Medvirkende:  Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Dolph Lundgren og Willem Dafoe
Det ved vi indtil videre: Momoa dukkede første gang op i Batman v Superman: Dawn of Justice, og der skal ikke være nogen tvivl om, at han helt bestemt er en del af Justice League, men vi glæder os bestemt også til Aquaman langt om længe får sin egen film. James Wan skal instruere, og han har tidligere haft med både Furious 7 og The Conjuring at gøre. Ingen ringere end Nicole Kidman skal spille med som dronning Atlanna og Patrick Wilson bliver Aquamans halvbror Orm.

11) Dark Pheonix

Premiere: 2. november 2018
Instruktør: Endnu ikke afsløret
Medvirkende: Sophie Turner
Det ved vi indtil videre: Langt om længe kommer der en efterfølger til X-Men-filmen X-Men: Apocalypse, og det bliver i form af Dark Phoenix med Sophie Turner i hovedrollen. Filmen vil tage udgangspunkt i Jean Grey-historien fra tegneserierne, som man første gang tog fat i med X-Men: The Last Stand, og vi husker allesammen, hvordan det gik. Hverken titlen eller udgivelsesdatoen er dog bekræftet, men det virker sandsynligt i forhold til, hvornår Fox ellers har planer om at udgive film.

LÆS OGSÅ:
Bag om scenen på 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'

12) Animeret Spider-Man-franchise

Premiere: 14. december 2018
Instruktør: Bob Perschietti, Peter Ramsey
Medvirkende: Shameik Moore og Liev Schrieber
Det ved vi indtil videre: Med en animeret Spider-Man-film får publikum et helt nyt franchise at se frem til. Den animerede version af Spider-Man vil fortælle en anden historie end den, som live-action-filmene har fortalt. Og et af de mange twist er i denne omgang, at Spider-Man ikke er Peter Parker men Miles Morales. Det betyder, at vi for første gang vil få en Spider-Man, der ikke er hvid.

13) Fox/Marvel-film uden titel

Premiere: 24. februar 2019
Instruktør: Endnu ikke afsløret
Medvirkende: Endnu ikke afsløret
Det ved vi indtil videre: Hvilken slags superheltefilm vil blive udgivet på Valentinsdag? I 2016 var det Deadpool, så måske er det den længe ventede to’er, der vil få premiere på denne dato. Eller måske bliver det en af de mange X-Men-spinoffs der i øjeblikket bliver arbejdet på. Vi ved det ikke endnu, men der skal utvivlsomt komme en superheltefilm ud på denne dato.

14) Captain Marvel

Premiere: 8. marts 2019
Instruktør:  Anna Boden, Ryan Fleck
Medvirkende: Brie Larson
Det ved vi indtil videre: Marvels første superheltefilm med en kvindelig superhelt i hovedrollen, vil handle om en af de mest kraftfulde karakterer i Marvel-universet. Fokus vil nemlig være på Carol Danvers, hvis eventyr foregår på jorden, men hvis kræfter er kosmiske. Joss Whedon ville oprindeligt gerne have introduceret karakteren i slutningen af Avengers: Age of Ultron, men Marvel ville ikke introducere Captain Marvel i Marvel-universet uden at fortælle hendes forhistorie først. Den Oscar-vindende Brie Larson er sat til at spille hovedrollen.