Den danske instruktør Lars von Trier er efter syv år som persona non grata bydt velkommen tilbage på Cannes filmfestivalen. Og den indtog han så i går med sin nye film ‘The House That Jack Built’.

I 2011 proklamerede han, at han sympatiserede med Hitler i en Danglish-rant, der ikke gav meget mening for nogen andre end Trier. Tydeligt var det dog, at instruktørgeniet ikke helt fik mulighed for at give udtryk for, hvad det var, han egentlig mente. I stedet blev resultatet en omgang trolleri af den fremmødte presse.

Men bygones will be bygones, og derfor var Trier med, da hans nyeste film, The House That Jack Built, blev fremvist for et spændt publikum. Der gik dog ikke lang tid, før det stående bifald, som Trier modtog ved ankomsten, ændrede sig til noget nær et ramaskrig.

Ifølge rygterne udvandrede op mod 100 festivalgæster fra filmen, med begrundelsen om, at det simpelthen ikke var til at holde ud.

Til gengæld virker Trier selv ganske tilfreds.

»Jeg synes, det gik fint. Jeg ved ikke, hvem der har fundet på alt det lort, men en eller anden har,« siger Trier til Ritzau.

The House That Jack Built har premiere i de danske biografer den 29. november 2018.

LÆS OGSÅ:
Anmeldelse: 'Underverden' er god (dansk) action

Se festivalgæsternes Twitter-reaktioner nedenfor:

Se traileren til filmen her:

LÆS OGSÅ:
Se ugens trailere