Har du nogensinde bemærket, at Donald Trump har været med i flere amerikanske film? Det er der faktisk en helt særlig grund til, fortæller Matt Damon i nyt interview.

Du har nok allerede lagt mærke til, at Donald Trump er en mand, der i den grad holder af opmærksomhed. Ifølge Matt Damon er det blandt andet kommet til udtryk ved, at Trump har stillet en række helt særlige krav, hvis filmproduktioner ville have tilladelse til at indspille steder, der er ejet af Trump-virksomheden.

“Sagen var, at hvis du ville indspille i en af hans bygninger, så skulle du skrive en rolle til ham,” fortæller Damon til the Hollywood Reporter i respons til, om han nogensinde havde mødt Trump i virkeligheden. “[Instruktør] Martin Brest blev nødt til at skrive noget i Scent of a Woman, og hele crewet var med på den. Du blev nødt til at spilde en time af din dag med en eller anden lorteindspilning. Donald Trump kommer ind, og Al Pacino siger noget med ‘Hej, Mr. Trump!’ — du skulle sige hans navn — og så går han.”

Damon har tidligere udtalt sig kritisk om Trump og har også gjort det før sidste års præsidentvalg. Ifølge skuespilleren, hvis nye film Downsizing og Suburbicon lander på Venice og Toronto filmfestival i denne uge, var det standard praksis for Trumps scener, at de ikke kom med i den færdige film.

LÆS OGSÅ:
Ugens trailere: LEGO vender tilbage - igen!

“Du spildte lidt tid, så du kunne få tilladelsen, og så klippede du scenen ud,” siger han. Der findes dog en undtagelse. I den klassiske børnefilm Alene hjemme 2 valgte man at beholde Trumps scene.

Se scenen med Trump og Macaulay Culkin nedenfor: