9 film, der allerede får Oscar-buzz

Oscar-uddelingen er ikke ligefrem om hjørnet, men det skal ikke stoppe os fra at gætte på, hvilke af årets film, der vil score opmærksomhed, når award-sæsonen nærmer sig.

 

1) A Star Is Born

Instruktør: Bradley Cooper
Manuskriptforfatter: Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters
Medvirkende: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Andrew Dice Clay, Rafi Gavron, Anthony Ramos, Dave Chapelle
Derfor fortjener den en Oscar-nominering: Lady Gaga skinner helt igennem i genindspilningen af A Star Is Born, der udgør Bradley Coopers helt fantastiske instruktørdebut. Og det er oplagt at tale om nomineringer til begge hovedrolleindehavere, bedste instruktør, bedste manuskript og bedste sang. Hvis Gaga som det mindste ikke får en nominering for sit musikalske bidrag, så ser vi aldrig Oscar-uddelingen igen. Jo, vi gør selvfølgelig. Men helt seriøst: It’s that good.

 

2) First Man

Instruktør: Damien Chazelle
Manuskriptforfatter: Josh Singer
Medvirkende: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Corey Stoll, Patrick Fugit, Christopher Abbott
Derfor fortjener den en Oscar-nominering: Ryan Gosling spiller hovedrollen Neil Armstrong, der som bekendt var den første mand på månen. First Man er instrueret af La La Land-instruktør Damien Chazelle, som Gosling også havde hovedrollen i. First Man er så smuk, at det er til at tude over, og Ryan er jo sådan set aldrig dårlig. De historiske detaljer er eminente, og Chazelle beviser, at han i den grad er en Hollywood-instruktør, der er kommet for at blive. Filmens lydside fortjener i samme omgang også opmærksomhed. Den er sammensat af Justin Hurwitz. Hurwitz vandt i 2016 to Oscars for Best Original Score og Best Original Song til La La Land.

 

LÆS OGSÅ:
Matt Damon afslører: Derfor er Donald Trump med i 'Alene hjemme 2'

3) Beautiful Boy

Instruktør: Felix van Groeningen
Manuskriptforfatter: Luke Davies, Felix van Groeningen
Medvirkende:
Steve Carell, Timothée Chalamet, Maura Tierney, Christian Convery
Derfor fortjener den en Oscar-nominering: Timothée Chalamet charmerede alle filmkritikerne, da han i 2017 leverede en helt vidunderlig præstation i rollen som Elio i filmen Call Me by Your Name med Armie Hammer. Beautiful Boy handler om en ung mand, der forsøger at blive fri for et svært afhængighedsproblem. Gode, gamle Steve Carrell spiller Chalamets far, og filmens manuskript er baseret på to bøger skrevet af far og søn. Luke Davies og Felix van Groeningen kan nok også godt forvente en nominering for årets bedste manuskript (adapteret), for det er i sandhed en stærk historie.

 

4) Boy Erased

Instruktør: Joel Edgerton
Manuskriptforfatter: Joel Edgerton
Medvirkende:
Nicole Kidman, Russell Crowe, Lucas Hedges
Derfor fortjener den en Oscar-nominering: Lucas Hedges følger op på sin succes fra forrige år, hvor han fik en Oscar-nominering for Manchester by the Sea. Denne gang leverer han en hjerteskærende portrættering af en ung man, der er tvunget ind i et program, der skal fungere som konverteringsproces for homoseksuelle. Lucas er potentielt lidt af en Hollywood-wonderboy, men muligvis skal der lidt mere diversitet til hans filmografi, før han virkelig fortjener en Oscar. Boy Erased er i hvert fald oplagt Oscar-bait, og mon ikke Nicole Kidman også bliver varmt omtalt, når vi når til Oscar-sæsonen?

 

5) Widows

Instruktør: Steve McQueen
Manuskriptforfatter: Gillian Flynn, Steve McQueen
Medvirkende:
Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo
Derfor fortjener den en Oscar-nominering: Viola Davis leverer i lige så stærkt format, som hun plejer, og derfor ville vi blive noget overraskede, hvis hendes portrættering ikke sikrede hende en nominering for bedste kvindelige hovedrolle. Steve McQueen, der tidligere er blevet hædret for Shame og 12 Years a Slave har skruet en film sammen, der både er tæt action og noget lidt tungere og ambitiøst. En kombination, der ikke altid bliver fejret af akademiet, men vi håber, at Widows ikke bliver glemt, når vi når februar.

LÆS OGSÅ:
Lady Gaga og Bradley Cooper spiller sammen i ny film: Se traileren til 'A Star Is Born'

 

6) The Favourite

Instruktør: Yorgos Lanthumos
Manuskriptforfatter: Deborah Davis, Tony McNamara
Medvirkende: 
Emma Stone, Rachel Weisz, Olivia Colman
Derfor fortjener den en Oscar-nominering: Emma Stone har siden Birdman været lidt af en Oscar-darling, og forrige år hev hun så en Oscar hjem for bedste kvindelige hovedrolle for sin rolle i La La Land. Om Stone vil kunne sikre sig en Oscar igen år, er ret usandsynligt, da akademiet sjældent giver samme skuespiller en pris med så kort mellemrum (med mindre du hedder Christoph Waltz). Dog er sammensætningen af voldsomt talentfulde kvinder i hovedrollerne ikke til at undgå at bemærke, og det ved akademiet også godt. Mon ikke også den eksperimenterende instruktør Lanthimos bliver hædret for sin specielle og noget syrede film?

 

7) If Beale Street Could Talk

Instruktør: Barry Jenkins
Manuskriptforfatter: Barry Jenkins
Medvirkende:
KiKi Layne, Stephan James, Regina King
Derfor fortjener den en Oscar-nominering: Den Oscar-belønnede Moonlight-instruktør er tilbage med endnu en omgang klasseklar Oscar-bait, og med en metascore på 87 (aka kritikerne ELSKEDE den), kan du godt regne med at høre meget mere om If Beale Street Could Talk, når vi nærmer os Oscar-uddelingen for 2019. Filmen indtil videre kun blevet vist på filmfestivaler, men forventes at få premiere i de danske biografer den 14. februar 2019.

LÆS OGSÅ:
Du kan godt begynde at glæde dig: Her er den nye store monsterfranchise 'Dark Universe'

8) Mary Queen of Scots

Instruktør: Josie Rourke
Manuskriptforfatter: Beau Willimon
Medvirkende:
Margot Robbie, Gemma Chan, Saoirse Ronan
Derfor fortjener den en Oscar-nominering: Margot Robbie er en af de skuespillerinder, der nok kommer til at kæmpe en hel del for at sikre sig den gyldne statuette, og det her kunne potentielt have været rollen, der gav hende chancen. Men det kunne godt se ud til at Saoirse Ronan laver en Angelina Jolie (Jolies præstation i Girl, Interrupted stjal al opmærksomheden fra det, der skulle have været Winona Ryders helt store comeback) og løber med opmærksomheden for sin rolle som Mary. Filmen vil utvivlsomt tiltrække sig noget opmærksomhed, når det kommer til kategorierne som bedste kostumedesign og bedste makeup.

 

9) The Ballad of Buster Scruggs

Instruktør: Ethan Coen, Joel Coen
Manuskriptforfatter: Ethan Coen, Joel Coen
Medvirkende:
Tim Blake Nelson, Willie Watson, Clancy Brown, James Franco
Derfor fortjener den en Oscar-nominering: Netflix har i år en seriøs Oscar-spiller i form af Coen-brødrenes The Ballad of Buster Scruggs. Filmen er så genial, som du kan forvente, og helt vildt gennemført – selvom publikum og nogle anmeldere synes, den er for langtrukken, så er det helt klart en af Coen-brødrenes rigtig gode film. Akademiet har tidligere været enormt begejstrede for Coen-brødrene, der både har vundet Oscars for Fargo og for No Country for Old Men. Derudover har de også været nomineret for True Grit, A Serious Man, O Brother, Where Art Thou? og Bridge of Spies.