Wonder Woman-filmen blev denne sommer mødt af overvældende positiv kritik fra anmelderne, og filmen har været en gigantisk finansiel succes verden over. Men er den så god, at den kan sikre sig en Oscar-nominering?

Med en indtjening på hele 781 millioner dollars på verdensplan har Wonder Woman formået at sikre sig titlen som den mest indtjenende film af en kvindelig instruktør nogensinde. Og efter den massive succes har Warner Bros besluttet at udvikle flere film om den kvindelige superhelt. Til årets San Diego Comic-Con i sidste weekend blev det afsløret, at der allerede nu er planer om at indspille en opfølger til den succesfulde film. Men nu ser det ud til, at Warner Bros. har tænkt sig at tage den skridtet videre.

Ifølge Variety har filmstudiet nemlig planer om at lancere en udførlig kampagne, der ultimativt skal sikre Wonder Woman en Oscar-nominering i kategorien Bedste film til næste års Oscar-uddeling.

LÆS OGSÅ: ‘Wonder Woman’ er helt igennem imponerende

Akademiet har et notorisk rygte for at være grundlæggende imod tegneseriefilm. Det ser man blandt andet ved, hvordan akademiet i tidligere år har snydt film som eksempelvis The Dark Knight for anerkendelse.

Variety skriver desuden, at visninger af Wonder Woman-filmen modtog positiv respons fra adskillige medlemmer af Oscarakademiet, og det skulle eftersigende have givet Warner Bros. blod på tanden.

LÆS OGSÅ:
Oscar-uddelingen 2017: Brie Larson fik Emma Stone til at græde

Christopher Nolan skal have sin Oscarstatuette

Wonder Woman burde faktisk have rigtig gode chancer for at sikre sig en nominering. Både fordi filmen har et stærkt feministisk budskab, og fordi publikum såvel som kritikerne er faldet pladask for Dianas (Gal Gadot) kække personlighed og stærke historie. At filmen har en kvindelig instruktør og producer er heller ikke noget, der trækker ned, når det kommer til Oscar-chancer.

Men Wonder Woman er absolut ikke den eneste Warner Bros.-produceret film, der besidder seriøs Oscar-potentiale. War for the Planet of the Apes er en stærk spiller, men særligt er Christopher Nolans Dunkirk en film, der uundgåeligt vil hive et par nomineringer hjem – sandsynligvis også i kategorien for bedste film.

Blandt Nolans fans er der stor utilfredshed med, at instruktøren aldrig nogensinde har fået en Oscar på trods af at have været nomineret tre gange. Nolan har dog ikke været nomineret i kategorien som bedste instruktør, men i stedet for filmen Inception (2010) og for Bedste manuskript for både Inception og Memento (2000). Næste kunne det dog godt se ud som om, at han skal konkurrere med Patty Jenkins om en statuette for Årets bedste instruktør.

LÆS OGSÅ: ‘Dunkirk’ er Christopher Nolans sande mesterværk

Oscaruddelingen afholdes søndag den 4. marts 2018 i Los Angeles, hvor Jimmy Kimmel for andet år i træk vender tilbage som vært.