På en af de første varme forårslørdage ramte Comic Con for anden gang København – i denne omgang i Forum. De lidt mindre rammer gav en god, tæt, og ikke mindst hyggelig stemning i sammenligning med sidste års første lokale Con, der blev holdt i Bella Centeret.

Selv om vejret var mildt og græsset grønt på plænerne udenfor, var der fra morgenstunden kø til både kontanter og indgangen. I de første timer var stemningen lidt tætpækket, men det blev aldrig for klaustrofobisk, især fordi der netop i Forum, ikke er langt fra de mange snævre mellemgange til luft og forfriskninger på de bageste rækker. Det betyder en del for oplevelsen, at der er mulighed for at tage en kop kaffe og puste ud i cafeen, omgivet af japanske tegneseriefigurer og et løst udvalg af superhelte af Marvel universet. Her har arrangørerne valgt rigtigt.

Nørdfestival i tumlingealderen

Og langt hen af vejen har Comic Con i danske klæder gjort det godt. Arrangementet er kun på sit andet år, og der er stadig masser af mulighed for at vokse og finde sit særpræg. Det er absolut noget af den bedrift, at man overhovedet har fået konceptet adopteret til andedammen. Det siger noget om, hvad Game of Thrones og en tilsyneladende uendelig strøm af Marvel-film, har betydet for nørdernes tidligere så hemmelige verden, at lille København kan huse det over en hel weekend i Forum.

Dog er selve tegneserierne en parentes – forvist til et fjernt hjørne af festlighederne. Comic Con København er først og fremmest et frirum til cosplayfolket, og de har indtaget scenen med stil. De levende tegneseriefigurer forvandler forums grå gulve til en privat catwalk, hvor de for en gang skyld kan sole sig i beundrende blikke, fremme for hovedrystende stirren, når de paradere rundt i de ofte hjemmesyede – og bekostelige – kostumer. Alt mens de gladelig og smilende stiller op til selfies og fotos (nørder er og bliver de sødeste mennesker!). Det er ganske enkelt de udklædte gæster, der skaber festen. De ER Comic Con. Uden en far og søn Deathpool, adskille Ray’s fra Star Wars og et mylder af obskure japanske magnafigurer, ville det være som et saftevandsparty i søndagskirke uden sandkage.

Foto: KULTBOX / Tinkery Cosplay / Alexiz Knöös som Moana og Ariel.

Ingen white walker, ingen fest

Der bliver der falbudt merchandise, brætspil, og tegneserier i de mange boder, men de er de udklædte, der sælger varen. Dem, der er stået op klokken seks, for at smøre sig ind i grøn fra top til tå maling og tage ork-dragten på. Det er dem, der gør det til en drønhyggelig eftermiddag for os andre, også selv om mange af de besøgende slet ikke er til tegneserier, Marvel og WOW med helt samme passion. Lidt nørd gemme der sig dog i de fleste gæster, der immervæk har sluppet i omegnen af 250 kroner for en billet. Og tøffer man bare rundt i sin småironiske T-shirt med et Walking Dead citat, vil man både føle sig helt hjemme, ud-nørdet af de udklædte og begejstret over det frirum for popkulturel hengivelse som Comic Con er.

LÆS OGSÅ:
Skal du også til Comic Con Copenhagen i weekenden?

Man kan finde mange sjove (gennemnørdede) skatte ved salgsboderne, og der er et fornuft miks af små lokale og uafhængige kunstnere, der sælger originale værker til rimelige priser, lidt merchandise af ”omrejsende tivoli” varianten (der lugter lidt for meget af made-in-Taiwan og skydetelt), Marvel- og DC figurer i alverdens fortolkninger og vekslende kvalitet, den helt rette mænge Totoro bamser (ledte forgæves efter en Ponyo) og selvfølgelig også store spillere som GameStop og HBO-Nordic. Sidstnævnte var troppet op med både jerntone og slumrende drage i fuld størrelse, og selv om det er lidt ”soooo 2014” med sådan et billede på tronen, var det stadig et tilløbsstykke.

Line Marie Larsen som Rey fra 'Star Wars'

Foto: KULTBOX / Line Marie Larsen som Rey fra ‘Star Wars’

D-listen

Det var det til gengæld ikke rigtig med kendisserne. En berømt cosplayer sad lidt alene med sine følehorn i en solobod – for en fremmed i cosplay-universet er det svært, at bedømme hendes kendisværdi. Men både tilnærmelig og venlig var hun bestemt. Så var der Manu Bennett (ham muskelbundet, der blandt andet spiller Deathstroke i Arrow og Azog i hobitten) der, hvis ret skal være ret, måske rammer lige en tand højere oppe på berømthedsskalaen (tænker midten af C-holdet), Richard Harmon fra The 100 (til stor glæde for et koncentrat af den lokale fanbase), Mark Sheppard fra blandt andet Supernatural og Jonas Suotamo, der bor inde i Chewbacca i de seneste Star Wars film.  Det er ikke et hold, man ligger i sovepose en halv nat for, men der var dog kø af anstændig mange dedikerede teenagere, til ikke at få København til at virke komplet ligeglade med de sikkert dyrt importerede trækplastre.

LÆS OGSÅ:
Skal du også til Comic Con Copenhagen i weekenden?

Selv vores hjemmedyrkede Pilou Asbæk fik samlet sig en helt imponerende kø. Det er helt sikkert ikke nogen hverken nem eller billig opgave at hive amerikanske stjerner over Atlanten, men næste år må den gerne få en tand op. Måske også med en instruktør eller manuskriptforfatter på holdet. Gerne med Masterclass, Q&A og hele moletjavsen.

Photo-up med troopers

Mere sjov var der over et fotoshoot med de lokale stormtroopere. The 501’st nordic garrison var som altid troppet op som ’bad guys with a good cause’ og tog en 50’er for et printet billede i selskab med Vader, Stormtroopers og andre figurer fra Star Wars universtet. Pengene går blandt andet til børnecancerfonden og Unicef. Bag de hårde hvide ydre gemmer, der sig åbenbart hjerter af guld. Og sådan er det nok med de fleste nørder.

Comic Con Copenhagen har ligesom sidste år en følelse af højt kvalificeret og specialiseret kræmmermarked, mere end den orgasmiske nørdfestival, det er på de store amerikanske konventioner, med originalen; San Diego Comic Con som enhver anstændig nørds ”hvide hval”. I sammenligning er Comic Con København et sammenrend ved gadekæret. Men med alle de festlige naboer i kostumer. Og de er så absolut godt selskab.

Skal du med til årets Comic Con Copenhagen? Herlighederne fortsætter igen i morgen søndag den 6. maj. Du kan finde billetter her.

LÆS OGSÅ:
Skal du også til Comic Con Copenhagen i weekenden?
Af: Nerdymom