Sakura er over os, og du kan komme med til årets Copenhagen Sakura Festival, der i år fejrer japansk kultur i København.

Der er ingen tvivl om, at Japan er in. Med den netop afsluttede udstilling JAPANOMANIA viste Statens Museum for Kunst, hvordan vestlige kunstnere gennem tiden har ladet sig inspirere af den japanske æstetik, men det er ikke kun i malerkunsten, at man er fascineret af den gamle, traditionsrige kultur. Kirsebærblomster og ramen er all the rage på de sociale medier lige nu, og hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med den japanske kultur, har du heldigvis snart chancen for at hoppe med på bølgen.

Den 29.-30. april løber arrangementet Copenhagen Sakura Festival nemlig af stablen for tiende gang, og her er der rig mulighed for at snuse lidt til alt det bedste Japan har at byde på. Festivallen finder sted i Langelinie Park og er åben fra 10:30 til 16:00 både lørdag og søndag.

Foto: Roger Steinbacher/Unsplash

Blomsterne kom tidligt i år

Selvom festivalen har fået sit navn efter de japanske kirsebærtræer med de fine, lyserøde blomster, er det uvist om bladene hænger på helt til festivalens afslutning. Kirsebærtræerne blomstrede nemlig tidligt i år – til stor glæde for gæster på bl.a. Bispebjerg Kirkegård, men om end lidt trist for festivalen i Langelinie Park.

Medmindre du har levet under en sten denne måned, har du højst sandsynligt bemærket Sakura-feberen. Hvis du ikke selv har lagt et billede op, er dit Instagram-feed helt sikkert blev spammet med billeder af det pittoreske, lyserøde tagdække, der lægger sig over Kirsebærallén fra Søndre Kapel mod Støvnæs Allé. Sådan et billede er nemlig tegn på forårets komme, og så er det selvfølgelig også umuligt ikke at blive en lille smule glad indeni over de mange candyfloss-lignende træer!

Foto: Copenhagen‎ Sakura Festival 2017

Karate, kalligrafi og koncerter

Selvom kirsebærtræerne muligvis er afblomstrede, når åbningsceremonien indleder festivalen kl. 10:30 den 29. april, er der dog stadig masser at komme efter til Copenhagen Sakura Festival.  Med flere forskellige scener er der lagt op til en weekend med masser af arrangementer for både voksne og børn, heriblandt koncerter, workshops og små foredrag. Kom fx og se hvordan en traditionel japansk te-ceremoni foregår, hvordan man folder origami, slås som en samurai, tegner Manga og meget mere. Begge dage vil der være koncerter med japansk folkemusik, mulighed for fællesdans og ikke mindst at prøve kræfter med den svære disciplin, kalligrafi.

Har du lyst til at blive klogere på den japanske kultur, eller måske bare på hvordan du bedst bærer en Yukata eller lettest spinner din Kendama, så slå et smut forbi Copenhagen Sakura Festival i weekenden. Måske er det for sent at få det perfekte billede af dig selv under et kirsebærtræ, men det er ikke for sent at hanke op i familie og venner og tilbringe en forhåbentlig solrig dag med et lille stykke Japan i København.

Se hele programmet for årets Sakura festival her.