Den gratis endagsfestival Stella Polaris har offentliggjort det fulde program for denne sommers performances, så du kan nyde masser af elektronisk musik og sommersol (forhåbentlig).

I år fejrer den elektroniske endagsfestival Stella Polaris deres 20 års jubilæum, og har offentliggjort deres program med ialt 38 forskellige artister, der tournerer rundt i Danmark fra d. 28. juli til d. 12. august. Festivalen besøger først Kolding d. 28. juli, og herefter følger Aarhus og Frederiksberg  d. 29. juli og 6. august, og slutter til sidst af i Sønderborg d. 12. august, så der er derfor rig mulighed for at opleve musikken og sommerstemningen, uanset om du er i Jylland eller København.

Festivalen har fundet sted hver sommer siden 1997, og skaber dejlig picnic-stemning til et soundtrack af elektronisk musik. Festivalen er gratis, men der er selvfølgelig også flere mad-og drikkeboder, hvor du kan støtte festivalen ved fx. at købe en øl eller to til at nyde i græsset.

I år udvider festivalen deres event i Frederiksberg Have med to helt nye scener, og nye koncepter til disse to. Hvor festivalen tidligere har bestået to scener i parken (Main Stage og Mathildehøjen), har de nu også tilføjet Sofa Sessions og Josty Stage.

Sofa Sessions består af optrædender fra forskellige kunstnere (såsom fx. Thomas Knak, der bl.a har samarbejdet med Björk på albummet Vespertine) der afspiller vinylplader fra en sofa, og som navnet antyder er det derfor et mere chilled område af festivalen. Hvis man derimod er til den helt store elektroniske fest, er den anden nye scene, Josty, et godt bud. Denne scene opsættes i anledningen af jubilæet på terrassen for restauranten Josty, der også afholder afterparty efter klokken 21 med en optræden fra den britiske grundlægger af Mute RecordsDaniel Miller.

Da festivalen både består af tilbagevendende samt enkelte performances, er der lidt forskel i programmet, alt efter hvilken by man vælger at besøge festivalen i.
Kolding byder bl.a. på den danske pop-sangerinde Fallulah, der brød igennem i 2011 med sangen Out of It, og selvom hendes musik befinder sig inden for pop-genren, har den grene i både indierock og folk. Hun har på det seneste brugt meget tid på nyt materiale, men er nu klar til at komme tilbage til live-scenen, og det glæder vi os til!

i Aarhus spiller Epic vinyls from Brazil et set med bl.a. jazz, soul samt chilled elektronisk musik, og i Frederiksberg Have spiller den engelske topproducer og dj, Erol Alkan, der bl.a. har arbejdet med Boys Noize og Justice, der gæstede dette års Roskilde Festival.

Der er altså masser af gode bud på skøn musik til Stella Polaris, og det kan helt klart anbefales at bruge en dag i solen til årets afvikling af festivalen.

Du kan se en liste med alle acts og det fulde lineup på Stella Polaris’ hjemmeside, eller besøge deres facebookside for de forskellige events til arrangementerne i hhv. Kolding, Aarhus, Frederiksberg Have og Sønderborg.