Anmeldelse: Roosevelt 'Roosevelt'
4.0Samlet Score

Med tonerne fra det self-titled album inviterer Roosevelt os til en aften med kærlighed, dans og et smil på læben, mens vi ser solopgangen og venter på den rette for en aften.

Den tyske sanger og sangskriver Marius Lauber – bedre kendt som Roosevelt – er endelig klar med sit debutalbum. Albummet lander tre år efter udgivelsen af EP’en Elliot fra 2013 og er en formidabel dansesymfoni og et rent adrenalinskud af musikalsk lykke.

Søgningen efter kærligheden vises i tekster på bl.a. sange som Heart og Colours, som også er albummets første to singler, og det er ikke overraskende, at den første single fra Roosevelt klarede sig særdeles godt både på P6 Beat og på Universitetsradionen. De søde tekster fremføres af Roosevelts dæmpede og til tider melankolske stemmer, som giver en velfungerende kontrast til de groovy beats og legende synth-toner.

Albummet formår at skabe et billede, hvor Roosevelts stemme er én, mens tonerne føles som små lysende omgivelser af gadelamper og sommerlys. En stemning som også gengives på coverets lilla disco-inspirerede lys og fremstilling af musikeren selv.

Musikalsk er albummet nøje opstillet med til tider ensformige beats og sammensætning, men med godt et særdeles stærkt talent og et stykke velproduceret sammenhængende musik, har Roosevelt formået at skabe et album som alligevelt ikke bliver kedeligt i længden. Der bliver faktisk med dette plads til at udforske de legende toner og catchy beats, som skabes i albummets små elektroniske symfonier. Dette kan man specielt opleve i numret Daytona, som går over i det livsbekræftende nummer Fever.

Selvom den elektroniske genre hurtigt kan blive en smule ensformigt, så formår Roosevelt at skabe et velfungerende album med tryk på følelserne, en smule simple tekster og flashbacks til natten med hans tydelige tendenser fra sine DJ-aftener. Det er de færreste mennesker, der ikke vil få et smil på læben og trippe med foden til dette album.

cover_500x2

Roosevelt
01. Intro
02. Wait up
03. Night Moves
04. Belong
05. Moving On
06. Heart
07. Colours
08. Sea
09. Daytona
10. Fever
11. Hold On
12. Close

Hør singlen Fever fra albummet her: