Aretha Franklin, den verdenskendte dronning af soul og en af de absolut mest indflydelsesrige sangere i det 20. århundrede døde i morges i sit hjem i Detroit. Hun blev 76 år.

»I et af det mørkeste øjeblikke i vores liv, er vi ikke i stand til at finde passende ord, som kan beskrive smerten i vores hjerter. Vi har mistet vores overhoved og familiens faste klippe. Den kærlighed hun havde til sine børn, børnebørn, niecer, nevøer og kusiner kendte ingen grænser,« siger familien i en officiel udtalelse.

Sangerinden har i længere tid kæmpet med kræftsygdom i bugspytkirtlen, og i dag, torsdag morgen, døde hun i sit hjem i Detroit omringet af sin familie. Det skriver TMZ.

Arethas fantastiske karriere spænder over flere årtier, hvor hun blandt andet har vundet intet mindre end 18 grammyer, har solgt mere end 75 millioner plader på verdensplan, har haft 17 singler i top 10, 20 nummer 1 R&B-singler og meget andet.

Nogle af hendes største hits inkluderer blandt andre Chain of FoolsA Natural Woman (You Make Me Feel Like) og Respect.

Rolling Stone Magazine har døbt hende The Greatest Singer of All Time. Franklin blev introduceret til Rock and Roll Hall of Fame I 1987 som den første kvinde nogensinde og modtog i 1994 en Grammy Lifetime Achievement Award.

LÆS OGSÅ:
Thom Yorke er klar med endnu en småpsykedelisk single fra Suspiria