Top

Eksperimenterende electronica fra Elephant & Castle

Det franske label Elephant & Castle udgiver en eksperimenterende track-series featuring flere af deres signerede kunstnere. Så hvis du gerne vil udforske den elektroniske genre, er det måske lige noget for dig.

Deres track-series, kaldet EAC00X, består af tre numre: TIME, IDNTKNW og DHWYDU.

Første track er af kunstneren Timsters – som er frontfiguren for pladeselskabet – der skaber en drømmende stemning på tracket, hvor det instrumentale er i fokus, kun afbrudt af den gentagende sætning “it’s time to let me go”. Denne sang er også det første track der blev udgivet på deres label sidste år.

Andet track er et samarbejde mellem Timsters og Colorado, som er det første band der blev signet hos Elephant & Castle, og som i øjeblikket turnerer rundt i Frankrig.
Denne sang har samme koncept som første track, dog med en mere dyster stemning, og sætningen “I don’t know” der gentages henover det instrumentale, enkelte gange erstattet af en svævende vokal uden sætninger, der i stedet er med til at skabe stemningen i nummeret.

Det tredje og sidste track i serien er igen fra Timsters, der her har taget en mørk drejning og går efter en tungere lyd end på de forrige numre. Vokalen er også her mere i fokus, og bryder flere gange det instrumentale. Betydningen bag navnet DHWYDU er “don’t hate what you don’t understand”, hvilket også bliver sunget på nummeret. Dette nummer er især meget eksperimenterende, og dybere end de to forrige.

Du kan lytte til serien på soundcloud, og hvis du er interesseret i mere musik fra det franske label, er sangen Raise netop blevet udgivet fra kunstneren Alter Real ft. Eva Helia, som du kan høre her.