Du har sikkert kigget en million gange på årets line-up og falder over de samme store navne, du helt sikkert ikke vil gå glip af at se. Men hvad med de lidt mindre kunstnere, som først lige er ved at score deres vej til toppen. Er du stadig ved at beslutte, hvad for noget musik, du skal se på årets vildeste festival, har vi nogen ekstra shout-outs til nogen ny-spirrende kunstnere, der helt sikkert nok skal begejstre et publikum.

1) ARY

Denne 21-årige stjerne fra Norge kom først til mikrofonen i 2016 og har nu fået chancen for at skinne endnu mere igennem på Roskilde’s opvarmningsscene Countdown mandag 16:30. ARY har kun udgivet fire af egne singler, men vi er helt sikker på, hun nok skal hive noget fedt op ad lommen til koncerten. ARY er møder Highasakite med hendes personlige touch på hvad man kalder elektropop.

2) Sigrid 

Sigrid er endnu en norsk ung pop-stjerne, der er på vej til tops og som vi skal fange, før hun flyver helt ud i verden. Sigrid startede allerede med musik, da hun var 17 år, så selvom hun er ung, har hun været nogen år med i løbet. Det er dog især med det nye hit ‘Don’t Kill My Vibe’ at Sigrid virkelig har fået opmærksomhed og vi er sikre på, hittet nok skal blive hørt en gang eller to på Roskilde. Sigrid spiller på Apollo torsdag 12.30 så hvis vi var dig, ville vi svinge forbi dagskoncerten.

3) Noname 

Noname er den helt nye kvindelige rapper på scenen. Den amerikanske Fatimah Warner fra Chicago gør et kæmpe indtryk med sine geniale tekster, der er små digte i sig selv. Hun leger med mange forskellige genrer deriblandt soul, R’n’B og hip hop, og vi er meget spændte på at se hende i live form fredag kl. 14:00 på Apollo. 

Noname bliver sammenlignet med kunstnere Lauryn Hill og Andre3000 – og så må man altså være virkelig god.

4) Kano

Til trods for at grime-rapperen Kano ikke er en ny kunstner, er han en kunstner, vi glæder os meget til at se. Den britiske rapper startede allerede ud med sin debutsingle: ‘P’s and Q’s’ i 2004, og han har derfor spillet en vigtig rolle indenfor udviklingen af musikgenren grime der bl.a. sidste år blev markeret på Roskilde med artisterne Stormzy og Skepta. 

Kano er helt sikkert et lyt (og en moshpit eller to) værd – han spiller på Apollo fredag kl. 22:00. 

5) Carl Emil Petersen

Mange kender sikkert den danske rockgruppe Ulige Numre som mange år har vundet hjerter på den danske musikscene med hits som ‘København’, ‘Halvnøgen’ og ‘Blå’. Gruppen vandt på få år flere eftertragtede priser, og det var derfor til manges skuffelse, at bandet splittet op. Heldigvis er bandets dygtige og unge forsanger Carl Emil Petersen gået solo, og vi er personligt glade for resultatet. Carl Emil Petersen kommer til at spille sit eget musik (deriblandt hans nye single ‘Liv før Døden’) Arena torsdag kl. 14:00.