Anmeldelse: Agnes Obel 'Citizen of Glass'
5.0Samlet Score

Der hersker ingen tvivl. Agnes Obel er ganske enkelt urimeligt dygtig til det, hun laver.

Hun vandt vores hjerter, da hun tilbage i 2010 udgav albummet Philharmonics, der tre år senere blev efterfulgt af Aventine. I dag udgiver Agnes Obel sit tredje album Citizen  of Glass

På sin nyeste plade Citizen of Glass beviser den 35-årige musiker, at ingen andre herhjemme kan hamle op med den musikalske kvalitet, der ligger i det, hun laver. Der bliver på intet tidspunkt skruet op for tempoet, vokalen eller udsigelsen, på intet tidspunkt går hun efter hittet, P3-kvaliteten (hvis den findes) eller at ramme en mainstream-åre. Det er så ualmindeligt tilbagelænet og introvert og skabt med et ambitionsniveau og en musikalsk sammensætning, der er alt andet dansk musik så overlegent, at det ikke engang nytter, at foretage en sammenligning. Det er simpelthen så godt, at selv Ekstra Bladets Thomas Treo ikke kan lade være med at holde af det.

Agnes Obel er skaberen af en helt utrolig form for magisk melankoli, hvor der, i en musikalsk søgen efter perfektion, skabes et univers, hvor kun hun forstår at drive det fremad.

Agnes Obel spiller i Falconer Salen, Frederiksberg d. 6. november 2016.

arton27817

‘Citizen of Glass’ udkommer i dag d. 21. oktober.

1. Stretch Your Eyes
2. Familiar
3. Red Virgin Soil
4. It’s Happening Again
5. Stone
6. Trojan Horses
7. Citizen Of Glass
8. Golden Green
9. Grasshopper
10. Mary

LÆS OGSÅ:
Anmeldelse: Roosevelt 'Roosevelt'