Den svenske folk-duo My Bubba udgiver et album med viser fortolket sammen med deres barndomsven, Elsa Håkansson – og det er lige præcis så fint, som det lyder.

Den 25. august udgiver My Bubba albummet My Bubba & Elsa sjunger visor, som de har lavet sammen med deres barndomsveninde Elsa Håkansson, hvor de synger svenske viser, der står deres hjerter nært. Albummet var oprindeligt udtænkt til privat brug – et album der skulle høres af fremtidige børn og børnebørn. Og lige netop dette er tydeligt at mærke. Det er fyldt med et nærvær og en intimitet, så man som lytter bliver indviet i det tætte bånd mellem de tre sangerinder og bliver taget tilbage til en barndom i Sverige.

Det her album er simpelthen så fint – det er den eneste måde at beskrive det på. Gamle svenske viser, sunget af 3 kvinder, både et-, to- og trestemmigt, akkompagneret af en stille, akustisk guitar – nogle gange udskiftet med en elguitar for variation.

En nyfortolkning af gamle viser

Viserne er sunget med nogle fine, nærmest skrøbelige vokaler – som fx på nummeret Kristallen den fina, hvor lead-vokalen nærmest bliver hvisket flere steder, og akkompagneret af nogle skønne kor-vokaler, der tilsidst bevæger sig over i en smule flerstemmighed med leaden. Og netop måden vokalen synges på gør, at intimiteten ved viserne bevares – sammen med alle de små detaljer som på nummeret Dans på Sunnanö, hvor der lige sniger sig et lille fnis ind fra en af vokalisterne. Disse små ting gør også, at man som lytter bliver mindet om, at viser skal synges afslappet og gerne i velkendt selskab, som det er tilfældet på dette album. Nummeret Minnet starter a cappella, og dette minder igen lytteren om, at sangene på albummet er en nyfortolkning af gamle viser, der netop kan synges uden akkompagnement af et instrument.

LÆS OGSÅ:
Anmeldelse: Britney Spears 'Glory'

Nærværende, enkelt, intimt

Jeg tror hurtigt man kan blive enig om, at dette album ikke er et kæmpe kunstværk, der indeholder den næste Bohemian Rhapsody – men for hvad det er, er det rigtigt godt. Det er nærværende, enkelt, intimt – og giver lytteren en rigtig dejlig oplevelse, der minder om at blive sunget for som barn. De traditionelle viser nyfortolkes af My Bubba på en måde der bevarer de oprindelige viser, men fornyer dem på en smuk måde, der stadig er tro mod genren.

Albummet My Bubba & Elsa sjunger visor udkommer den 25. august og er helt klart et lyt værd.

Det nye album fra folk-duoen My Bubba er intimt og smukt
4Samlet Score