Der er nu kun få dage til en af årets fedeste uger starter med et brag lørdag eftermiddag. Men er du i tvivl om, hvad du skal bruge din tid på, følger hermed en lille guide til, hvilket musik vi ikke ville glemme at kigge forbi, hvis vi var dig!

Til de hip-hop glade 

Hvad der startede som et meget sparsomt hip hop line-up, endte ud som et meget stærkt et, som vi personligt glæder os meget til. Uanset om du er til old school hip hop, det seneste års top hits eller det nye danske lys – er der helt sikkert noget på programmet til den rap glade.

Ice Cube 

Vi har de seneste år kunne se ham mere og mere på tv-skærmen, hvor han har afprøvet skuespiller-evnerne i bl.a. komediefilm 21 Jump Street og Ride Along, men hans sande talent vil altid være foran mikrofonen. Ice Cube (O’Shea Jackson) kom for første gang frem, da han tilbage i slut 80’erne bragede igennem med den oprørske hip hop gruppe N.W.A. N.W.A gjorde sig verdenskendte for at være nogen af de første til at introducere det såkaldte gangsta-rap som gruppe. Men gruppens storhedstid var kort og Ice Cube forlod gruppen allerede i 1990 for at gå solo og har kørt sådan siden. Selvom Ice Cubes sidste album er fra 2010, er Ice Cube en legende indenfor sin genre, og vi vil helt klart ikke gå glip af hans koncert lørdag 19.30 på Orange. Its gonna be a good day! Tag et lyt til en af hans nyere singler, der er kommet indenfor det sidste år.

TIP: Hvis du er interesseret i lidt mere baggrundsviden om rap-gruppen N.W.A skal du helt sikkert prøve at se den biografiske film Straight Outta Compton fra 2015 om gruppen, hvor Ice Cubes søn spiller farens rolle.  

Nas

Nas er endnu et svar på en af hip hop genrens ældre legender. Efter et par år på undergrundsscenerne slog Nas igennem med Illmatic i 1994. Her slog han igennem med sine realistiske og anderledes tekster, der gjorde ham til en stor konkurrent på scenen. Illmatic er sidenhen blevet betragtet som et af hip hop genrens mest uforglemmelige album. Albummet er et af de fire eneste af slagsen, som er blevet indført i Harvards arkiv. Du kender helt sikkert et par eller ti af Nas’ store hits, der er så catchy, at de aldrig bliver for gamle. Vi glæder os især til at synge med på: The Message, If I Ruled The World og I CanNas spiller torsdag 1:30 på Orange. 

LÆS OGSÅ:
Anmeldelse: Britisk popstjerne viser, hvordan det skal gøres

Lil Uzi Vert 

Lil Uzi Vert tager stensikkert pladsen som en af de nye eksperimentelle hip hop kunstnere, der helt sikkert samler et kæmpe crowd til en sindssyg koncert. Han er nemlig helt ny, hvis man sammenligner med forstående rap-kunstnere. Den unge stjerne (født i 1994, hvor Nas kom ud med sit debut album) har kun været få år i lyset efter første album Luv is Rage kom ud i 2015. Der er ingen tvivl om, at den 22-årige amerikanske rapper, som spiller lørdag 21.30 på Apollo, kommer med en koncert, der lægger op til en helt masse hop og mosh-pits. En af de koncerter, der gerne kommer et lille lyn ved 😉 Det bliver vildt. Forstil dig fx at stå lige her!

Noah Carter

Noah Carter er den danske finalist i årets hip hop løb. Stjernen kom først ud med sin debutsingle ‘Do You’ i slut 2016, men har allerede gjort sig ekstremt populær på sit lidt r’n’b-ish rap-musik, der skiller sig meget ud fra sine danske sidekammerater. Noah Carters helt nye og første album: Couch Dreams, kom ud for under en måned siden. Albummet inkluderer hits som Come Alive og No favors / 5000. Det er altid spændende med en ny spirrende dansk kunstner, der gør noget lidt anderledes end de andre, så ingen tvivl om, at Noah Carters koncert i opvarmningsdagene mandag kl 23:oo på Countdown scenen bliver helt perfekt.

Til den gode indie-elsker 

Det er altid svært helt præcis at sætte ord på, hvad indie er og om noget er det (egentlig står indie for independent og indie-musik er musik fra et selvstændigt pladeselskab), men hvis du er glad for det lidt alternative musik, der blander og leger med forskellige genrer, har vi nogen fantastiske koncerter, der helt klart står højt på vores to-do list i Roskilde ugen.

Arcade Fire

Arcade Fire har været på scenen i mange år efter deres debutalbum Funeral kom ud i 2004. Gruppen er en canadisk rock-gruppe, der klart går under genren indie-rock. Der er noget unikt og specielt over Arcade Fire’s specielle toner og forholdsvis simple tekster, der har fanget os sammen med mange andre og som har gjort gruppen verdenskendt. Bandet vandt faktisk en grammy for albummet The Suburbs, der kom ud i 2010, men vi glæder os især til at høre nogen af bandets nyere singler (Creature Comfort, Everything Now, 2017)  samt håber på at de spiller en helt masse sange fra det nyeste album Reflektor (2013/2015).

LÆS OGSÅ:
Roskilde festival 2017 - DÉT vil vi huske!

Vi forventer en koncert i stil med Arctic Monkeys, da de spillede på Roskilde tilbage i 2014. I så fald kan du glæde dig MEGET!

Arcade Fire spiller lørdag kl. 22:00 på Orange. 

The xx

Det britiske indie-band The xx har vundet vores hjerter for sin melankolske og smukke (og nogen gange stille) musik, der leger meget med både keyboard og vokaler. Efter at have holdt en pause i mange år, kom bandet bravt tilbage i starten af 2017 med albummet ‘I See You‘, der har en mere positiv og munter tone og vi har en lille idé om, at koncerten kommer til at have et sindssygt fedt lys og lyd show. I hvert fald hvis koncerten lever op til tidligere koncerter i Danmark (de spillede så sent som Februar 2017,  så Danmarks kærlighed til bandet må være gengældt).

Se The xx torsdag kl. 22:30 på Orange. 

Tip: læs mere om The xx nyeste album her: http://kultbox.dk/musik/musikanmeldelse/anmeldelse-the-xx-see-you/

Future Islands

Den amerikanske gruppe Future Islands er ligesom alt andet indie svært at beskrive. Gruppen bliver både genrebestemt som et indie-pop band, men også som alternativ rock og såkaldt ‘Synth-pop’ (tekno-pop). Gruppen har været aktiv siden starten af 00’erne, men deres første album Wave Like Home kom ud i 2008. Gruppen har efterfølgende udgivet fire album til, men slog især igennem i 2014 med sangen Seasons (Waiting on You). Det alternative band har spillet på mange kæmpe festivaler gennem deres storhedstid og spillede faktisk også på Roskilde Festival i deres store år 2014. Koncerten var en kæmpe oplevelse for mange og derfor glæder vi os meget til at se, hvad de har planlagt, når de igen kommer – torsdag kl. 16:00 på Arena. 

Toppen af ‘poppen’ / R’n’B 

Vi bliver aldrig træt af noget godt og med-rokkeligt pop-musik, som kan få det vilde dansegen frem og som vi kan alle teksterne til. Men i blandt mange storslåede pop-artister, er der nogen, vi især glæder os meget til at se markere sig på Roskilde!

The Weeknd

The Weeknd er sådan en koncert, hvor man frygter, at al publikums forgivenhed til kunstneren vil overstråle koncerten. For hvis der er noget, vi har prøvet før, så er det at være til en koncert, som er blevet så hypet op, at når man faktisk står til koncerten, bliver der spillet, som var det en rutine. The Weeknd er en canadisk r’n’b-sanger, der i 2010 blev kendt via nogen anonyme videoer, han uploadede til youtube (her blev pseudonymet The Weeknd skabt). Året efter udgav The Weeknd hele tre album og efter det har sangerens karriere løbet så hurtigt, at han i dag er en af verdens mest successfulde r’n’b kunstnere. Der er ikke ét hit, som man ikke kan synge/danse med på. Ikke ét hit, der ikke er blevet spillet en billion gange i radioen. Men der er heller ikke noget hit, du ikke har lyst til at høre, for The Weeknd’s stærke blanding af stemninger kan hive alle med. Derfor er det helt sikkert, at vi skal til koncerten, der foregår onsdag kl. 22:00 på Orange. 

LÆS OGSÅ:
Så er der ny musik fra Infernal

Så krydser vi bare fingre for, at koncerten ikke bliver en af den slags koncerter. 

Solange

I mange år var Solange Knowles ‘bare’ Beyonce’s yngre søster, der stod i skyggen af sin søsters bragende lys. Det indtil, at hun især med albummet A seat at the Table i 2016 pludselig fik skabt sit eget navn, man pludselig ikke forbandt mere med den anden Knowles søster. Selvom Solange musik og stemme sammenlignes med sin søsters, er Solange musik meget andet end – hendes musik rør nemlig musikgenrene soul og funk med sit meget stille og smukke musik. Ligesom så mange andre, er vi meget spændte på at se, hvad Solange har at byde på, når hun spiller på Arena torsdag kl. 19:00. 

Bryson Tiller

Det er svært at sætte et label på den unge og nye stjerne Bryson Tiller. Bryson Tiller har gjort sig kendt på sit såkaldte TRAPSOUL, der har haft vigtige indflydelser på musikscenen. Han blander nogen stærke r’n’b vibes blandet med en masse soul. Stjernen kom med sit første studiealbum i 2015 – albummet med titlen TRAPSOUL, der har tjent kæmpe popularitet verden over for sin perfekte flow og fængende tekster. Bryson Tiller spiller 23:30 torsdag på Arena, og vi har en forventning om, at koncerten bliver en sikker dansefest, hvor folk samles om nogen sande stemningshits.

Der er så meget at glæde sig til på Roskilde, og overstående er bare et lille udpluk af, hvilke GODE ting vi har i vente i den kommende uge.