My Bubba udgiver den 25. august deres 4. album My Bubba & Elsa Sjunger visor. De har allerede udgivet deres første single fra albummet, nemlig dobbeltsinglen Veronica & Veronika, der er en fortolkning af originalversionen fra Cornelis Vreeswijk.

My Bubba er en skandinavisk folkduo bestående af islandske Bubba Tomasdottír og svenske My Larsdotter, der nu har indspillet 10 svenske folkeviser med stor betydning for dem, i samarbejde med deres barndomsven Elsa Håkansson.

Albummet er en blanding af traditionelle samt viser skrevet af kendte poeter og folkesangere. Det er dog alle viser der har inspireret My Bubba gennem deres musikalske karriere, og ideen der længe har været undervejs, kommer nu endelig ud til offentligheden på deres 4. studiealbum, med My Bubbas egne fortolkninger af de kendte viser.

Om valget af Veronika som en del af albummet, samt som førstesinglen forklarer Bubba: ”Da Elsa og jeg begyndte at synge sammen var Cornelis’ sange nogle af de første på vores køkkenbordsrepetoire. Cornelis er blandt de bedste, og en af de svenske sangskrivere, jeg beundrer mest. Han er en mester i at give en sang intimitet, uden at den bliver cheesy. Han lykkes også med at blande blues, latin og andre stilarter, samtidigt med at han bevarede den svenske følelse i sine sange.”

LÆS OGSÅ:
Se den seneste musikvideo fra James Vincent McMorrow

My Bubba har samtidigt også udgivet en engelsk oversat version af sangen – Veronica – og fortæller om denne:
”Bubba og jeg oversatte Veronika til engelsk – og lykkeligvis lyder resultatet både som Cornelis og som My Bubba.”

Oprindeligt var ideen til albummet kun til privat brug – en kompilation af sange til deres kommende børnebørn i fremtiden. Men som projektet fremskred, voksede ambitionen og endte derfor i det album, der kan høres fra den 25. august.

My Bubba ser dette album som en hjemkomst til Sverige, idet at de igennem mange år har turneret verden rundt (bl.a. med Damien Rice), og nu er klar til at genfinde kærligheden til moderlandet. Dette gælder også for den islandske Bubba, der har boet i Sverige igennem det meste af sin barndom.

My Bubba & Elsa sjunger visor kan udkommer den 25. august, men indtil da kan du varme op med singlen Veronica & Veronika her, eller lytte til deres forrige udgivelser på spotify.