Top

Ugens Track: Dan Auerbach skaber sommerstemning på ny musik

Forsangeren for The Black Keys, Dan Auerbach, er i denne uge aktuel med et soloalbum ved navn ’Waiting on a Song’. Ugens track kigger derfor i denne uge lidt nærmere på nummeret ’Shine on Me’, der passer perfekt til en afslappet sommerdag.

Dan Auerbach, forsanger i bandet The Black Keys, har i denne uge givet os et soloalbum. Et album, der på mange måder afviger fra, hvad vi er vandt til at høre fra ham, når han spiller med The Black Keys. På soloprojektet kastes vi over i et spændende retrounivers i stedet for det velkendte rock.

Dan Auerbachs album hedder Waiting on a Song. Det er ikke til at sammenligne med Dan Auerbachs og Patrick Carneys populære rockband, The Black Keys. Faktisk er det på mange måder en kontrast. The Black Keys’ musik er meget oppe i tempo, mens musikken på Waiting on a Song er det modsatte.

Dan Auerbach lykkes på sit nye soloalbum med at skabe 32 minutters rolig og harmonisk stemning. Perfekt til afslapning på de varme sommerdage. Og hvilken sang kunne passe bedre på denne beskrivelse end Shine on Me, der er denne uges track. Nummeret udkom nogle måneder før, albummet Wainting on a Song blev udgivet den 2. juni.

Shine on Me er klart den sang på det nye album, der er højest oppe i tempo. Alligevel føles det som at træde ind i en tidsmaskine og blive ført tilbage til et mere simpelt musikalsk univers. Det mest fremtrædende instrument er en bas. Bassen får selskab af slåtøj og noget guitar, der er leveret af den tidligere forsanger for Dire Straits, Mark Knopfler.

På ugens track er der en tilhørende musikvideo. Den er lidt besynderlig, men sjov. I videoen kører Dan Auerbach i et slags racerløb, hvor det gælder om at ødelægge hinanden. Han kører mod nogle dyr, og ender med at vinde. Racerløbet gør ham berømt, og han kommer på The Midnight Show, hvor han genforenes med de dyr, han har kæmpet imod i racerløbet.

Ugens track går hver uge til en specifik sang, der på den ene eller anden måde, har fortjent at blive ugens track. Det kan enten være en hyldest til en kunstner, en sang, der beskriver ugen specielt godt, eller at det er et nyt nummer, der er kommet på gaden, og bare er lidt federe end de andre nye udgivelser.