Kanye Wests album The Life of Pablo gik i denne uge platin. Det gjorde albummet udelukkende via streaming, og det er første gang nogensinde, at det er sket. Derfor hædrer vi ham i denne uge med ugens track for singlen Famous.

Kanye West har i løbet af sin rapkarriere formået at gå platin hele otte gange med sin musik. Syv af gangene har det været med albums, der også er udkommet i fysisk eksemplare. I denne uge kunne han så fejre at være den første artist nogensinde, der gik platin med et album, der kun har været tilgængeligt via streaming. Albummet hedder The Life of Pablo.

Rapperens år har været fyldt med både op- og nedture. Den 14 februar 2016 udkom albummet The Life of Pablo til manges begejstring, og billetterne til hans efterfølgende tour blev revet væk. Dog skete der det at han blev han indlagt på hospitalet på grund af stress og udmattelse i årets sidste måneder.

Han blev udskrevet igen et stykke tid senere og holdt sig i et stykke tid væk fra medierne. Men nu er han tilbage igen, og kan nu glæde sig over, at hans album er blevet streamet mere end 3 milliarder gange på verdensplan. Nok gange til at blive platincertificeret af RIAA. Derved skrev Kanye West historie den 4. april. Han fortjener derfor at være denne uges track med nummeret ”Famous”, der alene på Spotify er blevet streamet mere end 200 millioner gange.

LÆS OGSÅ:
Lukas Graham nomineret til en Video Music Award

Sangen er hovedsinglen på albummet The Life of Pablo, og både popsangerinden Rihanna og hiphop-artisten Swizz Beatz gæster på nummeret.

Kort efter sangen blev offentlig, kom der problemer, da der i sangen indgår teksten: ”I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous”.

Taylor Swift blev vred over, hvad Knaye West rappede om hende. Hun nægtede at have givet ham lov. Noget hun blandt andet skrev på Twitter og refererede til i sin takketale, da hun vandt en Grammy for Bedste Album.

Senere kunne Kanye Wests hustru, Kim Kardashian West, i et interview med GQ fortælle at de havde en optaget video, hvor det kunne høres at Taylor Swift havde givet samtykke til brug af netop denne formulering i sangen. Videoen blev senere offentliggjort, og der blev efterfølgende dæmpet lidt ned for hele fejden mellem Kanye West og Taylor Swift.

Som det nu engang imellem er med Kanye Wests musik, har han også på dette nummer lånt fra andre artisters sange. ”Famous” indeholder blandt lydene ” Bam bam, bam bam, Bam bam dilla, bam bam” fra sangen ”Bam Bam” af Sister Nancy. Samtidig indeholder “Famous” også tekst fra Nina Simones sang ”Do What You Gotta Do”. Det er Rihanna, der synger teksten fra “Do What You Gotta Do”, men man kan også høre Nina Simone selv i slutningen af nummeret.

LÆS OGSÅ:
Oplev Adam Shelbaya live i morgen på RUST

”Famous” blev af Time Magazine kaldt et af 2016’s bedste sange. De kaldte dengang Kanye West et musikalsk geni og en verdensklasse provokatør, hvilket de mente, at nummeret ”Famous” endnu engang illustrerede.

Ugens track går hver uge til en specifik sang, der på den ene eller anden måde, har fortjent at blive ugens track. Det kan enten være en hyldest til en kunstner, en sang, der beskriver ugen specielt godt, eller at det er et nyt nummer, der er kommet på gaden, og bare er lidt federe end de andre nye udgivelser.