Ariana Grande afholdt søndag den 4. juni en mindekoncert, til ære for ofrene ved terrorangrebet i Manchester den 22. marts. En fantastisk koncert med flere mindeværdige højdepunkter. Ugens track har valgt at kigge nærmere på to af dem.

Sidste søndag afholdt popsangerinden Ariana Grande en velgørenhedskoncert ved navn One Love Manchester i den engelske by Manchester. Det gjorde hun ovenpå det terrorangreb, der havde fundet sted efter hendes sidste koncert i byen. Det var den 22. marts. 22 mennesker blev her slået ihjel, mens 119 blev såret.

Ved One Love Manchester-koncerten havde Ariana Grande samlet et kæmpe hold af kendte musikere. Ud over hende selv var blandt andet Liam Gallagher, Miley Cyrus, Katy Perry, Justin Bieber, The Black Eye Peas, Pharrell Williams og Coldplay til stede for at spille musik. Dagen efter koncerten kunne Røde Kors meddele at de havde modtaget omkring 10 millioner pund.

Koncerten varede godt tre timer og bød på flere mindeværdige højdepunkter. Ud over sange, blev der holdt flere små taler indimellem numrene, mens store kunstnere, der desværre ikke kunne være fysisk til stede til mindekoncerten havde sendt videohilsener.

Der blev desuden også sendt en tanke til terrorangrebet i London, der havde fundet sted mindre end 24 timer før koncerten. Her havde en bil kørt fodgængere ned på London Bridge mens en mand jagtede mennesker med en kniv. Syv blev dræbt og mange flere såret. Det tredje angreb i London på under et år var derved en realitet.

LÆS OGSÅ:
Se den nye musikvideo fra Ariana Grande: 'God is a Woman'

Chris Martin synger Don’t look back in anger

Et moment, der må siges at være et af højdepunkterne ved koncerten var, da Chris Martin spillede en udgave af Oasis’ nummer Don’t look back in anger. Nummeret var perfekt udført af forsangeren for Coldplay. I de tre minutter optrædenen varede, lykkedes det ham at skabe en fantastisk stemning med sangen. Den er på det seneste gået hen og blevet en form for kampsang mod terrorisme blandt de britiske statsborgere.

Under hele sangen kan publikum høres. Selvom det er Chris Martin, der synger sangen, forvandles den på en måde til en fællessang på grund af det overværende publikum, der så småt begynder at synge med.

Den tidligere forsanger for Oasis, Noel Gallagher, der selv spillede til velgørenhedskoncerten, har efter at have set, hvilken betydning sangen har fået for de britiske statsborgere, doneret royaltiesene fra nummeret til ofrene ved terrorangrebet, der fandt sted i Manchester.

Ariana Grande sætter et solidt punktum

Et andet højdepunkt var, da Ariana Grande selv afsluttede med at spille en udgave af Somewhere Over The Rainbow. En sang, der første gang kunne høres i filmen The Wizard of Oz, hvor den blev sunget af Judy Garland, der spillede hovedrollen som Dorothy Gale.

Under sangen blev Ariana Grande holde en pause, men kom i gang igen efter at publikum fik hjulpet hende i gang. Det lykkedes hende med dette nummer at sætte et solidt punktum på en ellers rørende koncert, der vil blive husket i mange år frem.

LÆS OGSÅ:
Se Ariana Grande i ny musikvideo til 'No Tears Left To Cry'

Ugens track går hver uge til en specifik sang, der på den ene eller anden måde, har fortjent at blive ugens track. Det kan enten være en hyldest til en kunstner, en sang, der beskriver ugen specielt godt, eller at det er et nyt nummer, der er kommet på gaden, og bare er lidt federe end de andre nye udgivelser.