Et nyt år står for døren, og det samme gør en perlerække af nye spil, vi bare ikke kan vente med at få fingrene i. Her er de fem spil, vi glæder os allermest til at spille i 2017.

5. God of War

Efter at have tæsket sig igennem og myrdet 90% af den græske mytologis guder, titaner og helte, mangler den blodtørstige Kratos et nyt mytologisk univers at gå i krig med. Denne gang har han tilsyneladende valgt at give sig i kast med den nordiske mytologi, og alt hvad den kan smide i hans retning.

Spillet er det ottende i rækken, og en ny start i spilserien.

4. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Den modige eventyrer Link vækkes efter 100 år med hukommelsestab. Endnu engang skal han udforske landet Hyrule og bekæmpe den onde Ganon og hans undersåtter. Spillet markerer en ny retning for serien. Breath of the Wild er helt open world, det vil sige at spilleren selv bestemmer, hvor i det store Hyrule de vil gå hen, og hvad de vil udforske.

3.  Insomniac’s Spider-Man spil

Udviklerne af de højt elskede Spyro og Ratchet & Clank-spil udgiver næste år et Spider-Man-spil. Spillet ser helt fantastisk ud – eller det ved vi faktisk ikke, for det vi har set er ikke meget. Dog er forventningerne tårnhøje. Spillere har længe ventet på et Spider-Man-spil, der kunne måle sig med Batmans Arkham-spil, hvor man virkelig kunne træde i superheltens sko og uddele øretæver til smådumme banditter og snedige superskurke.

Spillet har ikke et officielt navn endnu, og kommer ikke til at knytte sig til Marvels filmunivers.

2. Red Dead Redemption 2

Da Red Dead Redemptions efterfølger blev offentliggjort tidligere i efteråret var de sociale medier og diverse spilmagasiner rødglødende – i mere end én forstand. Røde coverbilleder og annonceringer var at se alle vegne, og udstødet lød i kor: Endelig.

Red Dead Redemption var en fænomenal cowboy-historie om hævn, familie og cowboyernes nært forestående ende. Vi kender endnu ikke handlingen i efterfølgeren, men øver i mellemtiden vores lassotricks og træner aftrækkerfingeren indtil nyt dukker op.

1. Mass Effect: Andromeda

Rum operaen, der kan måle sig med Star Wars, får en ny begyndelse, denne gang i Andromeda-galaksen. De tre foregående spil i serien markerede en afsluttet trilogi, men et hold soldater er i mellemtiden sendt afsted fra mælkevejen til nabogalaksen, i håb om at skabe kontakt og finde nye beboelige planeter for menneskeheden at slå sig ned på.

Historien og følelsen af kammeratskab med sit rum-crew gjorde, at de første tre spil hyldes som noget af det bedste, der er sket indenfor videospil de sidste mange år og forventningerne til det nye spil er skyhøje.