Sæsonafslutningen af Game of Thrones blev udgivet i går, og det er dermed officielt slut for i år. Her er de fem vigtigste ting, der fandt sted i det hæsblæsende afsnit.

1) Væggen er nede

That’s right. The Wall er officielt nede, takket være Viserion. I sidste uge formåede de hvide vandrere at hive Daenys drage op af det iskolde vand, og på den måde scorede the Night King sig en flot drage – som nu ikke er en helt almindelig en af slagsen længere. Næh, den kan nemlig spy med is.

Mændende, der var på toppen af the Wall, gjorde hvad de kunne for at slippe væk, men det nyttede ikke meget.

2) Daenerys og Jon

Ja, det skete.. Jon hev sin tante rundt i sengen, mens Bran og Samwell Tarly diskuterede Jons rigtige forældre. Det viser sig nemlig, at Lyanna Stark i al hemmelighed blev gift med Rhaegar Targaryen, at Jons rigtige navn er Aegon Targryen, og at han er den sande arving til tronen.

Og hvis navnet Aegon lyder bekendt, så er det ikke så mærkeligt. Aegon the Conqueror er nemlig den mand, der i sin tid byggede jerntronen og samlede Westeros under ét kongerige. Og så er der lige den lille detalje med, at Aegon havde en helt særlig forkærlighed til incest. Så det kun godt se ud til, at Jon er godt i gang med at følge i sin forfaders fodspor.

LÆS OGSÅ:
Danmark producerer ny serie Cartoon Network for første gang nogensinde

3) Littlefinger er ude

Stark-søstrene fik langt om længe den hævn, de længe har været ude efter. Lord Baelish er overbevist om, at han har formået at sno sig ind i hovedet på Sansa ved at plotte de to søstre mod hinanden.

Men da Arya bliver kaldt ind i the Great Hall og står foran Sansa, begynder tingene mildest talt at gå skævt for Littlefinger.

“Familie mod familie, sister mod søster,” sagde Sansa til ham. “Det er, hvad du gjorde mod vores mor og tante Lysa, og hvad du prøvede at gøre mod os.”

Og selvom han prøvede, var Littlefinger ikke i stand til at sno sig ud af den situation, han var havnet i. Arya skærer med et hurtigt og elegant snit halsen over på ham, og så er han officielt ude af serien. Chaos is latter, bitch.

4) Cersei tager det hele meget alvorligt

“The crown accepts your truce,” sagde Cersei. “Until the dead are defeated, they are the true enemy.

Der var officielt fred mellem familien Stark, Targaryen og Lannister. Men så nemt måtte det ikke være. Cersei er nemlig lynhurtig til at kræve, at Jon Snow forbliver i Winterfell, men Jon Snow er Jon Snow, og derfor afslører han, at han allerede har lovet at støtte op om Daenerys som den sande dronning. Dermed nægter Cersei at hjælpe med at kæmpe mod the White Walkers.

“There is only one war that matters: the great war and it is here,” var Jons svar, men lidt gjorde det. I stedet må Tyrion tage en en-til-en med sin vanvittige søster. Resultatet? Cersei siger langt om længe ja til at hjælpe. Men….

LÆS OGSÅ:
'Buffy the Vampire Slayer' vender tilbage: Joss Whedon bekræfter reboot

5) Cersei tager det slet ikke alvorligt nok

Efter at have lovet Daenerys, Jon og Tyrion, at hun ville sende sin hær nord på, afsløres hendes sande planer overfor Jamie.

Mens alle er i Norden for at prøve at forsvare Westeros, så vil hun bruge den hær, hun har til rådighed – inklusiv the Golden Company – til at overtage resten af landet.

Jamie gør forgæves et forsøg på at huske hende på, at der ikke vil være noget land at overtage, hvis den døde hær kommer forbi væggen og ikke overvindes. Cersei gør Jamie opmærksom på, at hvis han beslutter sig for at drage mod nord for at kæmpe med Daenerys og Jon, så vil det være bedrageri overfor tronen, og hun går så langt som at true med at lade the Mountain slå ham ihjel.

Sneen er kommet til syden. Vinteren er her.