Man kan mildest talt sige, at det gik ned i aftes, da HBO havde premiere på fjerde afsnit af Game of Thrones sæson syv. Her er fem øjeblikke, der var rystende eller helt igennem episke.

1) Arya er hjemme i Winterfell


Endelig blev Stark-søstrene genforenet, og det var da i den grad også på tide. Ingen kan stable reunions på benene som Stark-familien kan. Bare tænk på den gang, hvor Sansa blev genforenet med Jon på Caste Black i sidste sæson. Eller hvad med Brans genforening med Sansa i sidste uge? Ahh, the memories..

Efter at have hørt, at Jon Snow var blevet King of the North får hun travlt med at tage tilbage til Winterfell. I mandagens episode ankom hun så endelig, hvor hun indtil videre er blevet genforenet med Sansa og Bran. Jon er jo som bekendt taget ned til Khaleesi.

 

2) Jon viser Daenerys hulen med drageglas


Efter at de to langt om længe mødtes i sidste uges episode, er de fleste fans allerede begyndt at kunne se Jon og Daenerys som et par. Og hvorfor ikke? På ægte Star Wars-manér! Og efter episode fire kunne det godt virke som om, der langsomt bliver lagt op til, at Jon Snow på et eller andet tidspunkt kommer til at bend the knee.

Jon tog Dany med ud til hulerne for at vise hende de store mængder af drageglas. Men det var ikke det eneste, han ville vise hende. Han førte hende dybere ind i hulen, hvor en række mystiske malerier dukkede op på væggene. Jon forklarede, at det var Children of the Forest, der havde lavet dem, og Dany var mildest til chokeret over at se billederne af the White Walkers.

LÆS OGSÅ:
Ny hæsblæsende trailer for Sæson 3 af 'Mr. Robot'

Jon forklarer så, at det var de første mennesker og skovens børn, der arbejdede sammen for at vinde over de hvide vandrere, og at de nu stod i en situation, hvor det er nødvendigt at gøre det samme.

 

3) Daenerys får endelig hævn

Dragekampe en masse er jo, hvad vi har ventet på, siden æggene først dukkede op i sæson et! Og nu fik vi endelig, hvad vi har cravet i så lang tid. Jamie og Bron er på vej tilbage mod King’s Landing, men pludselig hører Bron noget, der med hurtig fart kommer nærmere og nærmere. Alle Lannister-soldaterne bliver meget stille og gør ikke andet end at vente på, hvad det er, der kommer mod dem. Og behold! Er det ikke en horde af Dothraki-krigere? Jo, det er det såmænd. Ifølge Jamie er det noget, deres hær sagtens kan klare, men det kom han da i den grad til at fortryde, da Drogon kommer flyvende gennem de mørke skyer med Daenerys på ryggen. Episk!

 

4) Bron rammer Drogon


Men lige som man tror, at alt er, som det skal være, og at sejren er Danys, får Bron den geniale idé at skyde Drogon ned med Qyburns enorme armbrøst. Det dragedræbende våben, som Cersei sørgede for at få bygget, idet hun hørte, at der drager var en thing igen. Bron formåede at loade armbrøsten og skyde efter Drogon, men misser første gang.

LÆS OGSÅ:
Når streaming-tjenesterne selv producerer: Hvor godt er det?

Dany beslutter derfor at flyve direkte mod Bron, men idet hun når at sige “Dracarys” én gang mere, sender Bron en ny pil afsted efter den enorme drage. Pilen rammer ind i dragens højre vinge, men pilen var ikke nok til slå Drogon ud af spillet, og han kom sig hurtigt igen, hvorefter han sørgede for at brænde Qyburns våben godt og grundigt. Tag den, Cersei!

 

5) Daenerys vs. Jaime


Efter at den enorme pil havde ramt Drogon, hopper Daenerys af for at se på, hvor stor skade dragen har taget. Næsten som hun gjorde de i Meereen tilbage i sæson fem, begynder hun at fjerne pilen fra Drogon, hvilket naturligvis leder til, at den skriger i smerte.

Lige i det øjeblik får Jamie Lannister øje på Dany og i et forsøg på at gentage, hvad han gjorde mod hendes far, samler han et spyd op og rider direkte mod hende. Samtidig ser Tyrion på fra afstand, hvor han hviskende kalder sin bror både et fjols og en idiot. Han ved utvivlsomt, hvad der vil ske.

Dany vender sig om og ser, at Jamie kommer ridende mod hende, men Drogon rykker lynhurtigt frem, og så kan kongedræberen godt regne ud, hvad klokken har slået. Men men men, sådan skulle det ikke gå.. Bron er lynhurtig til at skubbe Jamie af hans hest og væk fra flammerne. I stedet ryger de ned i en nærliggende flod. Er de døde? Det er endnu uvist, men vi tænker, at det nok ikke er sidste gang, vi har set noget til Jamie. Og hvis han er i live, er han så potentielt Danys nye fange?

LÆS OGSÅ:
Se de første billeder og ny forlænget trailer fra sæson 7 af 'Game of Thrones'

 

Og hvad var det lige, Bran sagde til Littlefinger?

Afsnittets mest mystiske øjeblik var dog, da Littlefinger aka Lord Baelish sidder overfor Bran. I syv sæsoner har Baelish været en snu ræv, der umiddelbart har fået det, som han gerne vil have det, men nu begynder vi altså at kunne ane små sprækker i det spil, som Petyr spiller.

Hvis du ikke er helt besat af Littlefinger, eller ikke har lyttet til Chaos Is A Ladder-temaet på soundtracket til sæson tre, så har du nok ikke fanget betydningen af det, som Bran sagde ham. Sætningen er kort fortalt en reference til en samtale, som Littlefinger havde med Varys tilbage i sæson tre, hvor Baelish opsummerer sin livsfilosofi: Skab forvirring, vold og misforståelser, og brug det så til at kravle længere op i hierarkiet.

I den samme samtale med Varys indrømmede Littlefinger, at han sørgede for den prostituerede Ros til Joffrey. Og vi ved allesammen, hvordan det endte. Han indikerede også, at han ikke ville komme til at hænge på Lyssa Arryn specielt længe. Og Sansa ved jo godt, at han slog hendes tante ihjel. Men helt afgørende er det, at hun tror, han gjorde det for hendes skyld. Nu ser det ud til, at Bran i virkeligheden kan afsløre en hel del sandheder om Baelish overfor Sansa, og så kan tingene godt komme til at se lidt anderledes ud.