Vidste du, at de hos Netflix har ansatte, der udelukkende er der for at se serier? Eller at Netflix har flere år på bagen end Google? Vi har samlet 32 ting, du nok ikke vidste om Netflix.

1) Idéen bag Netflix opstod i 1997, fordi selskabets CEO fik en regning på 40 dollars for at aflevere en VHS-udgave af Apollo 13 for sent.

2) Netflix har eksisteret i længere tid end Google. Netflix launchede i 1997, Google først et år senere.

3) I år 2000 blev Blockbuster tilbudt at købe Netflix for 50 millioner dollars, hvilket de takkede nej til. Og vi kender jo allesammen Blockbusters skæbne.

4) Selskabets indtjening er estimeret til omkring 6 milliarder dollars.

5) Du kan se Netflix i 190 forskellige lande (basically hele verden).

6) Netflix’s popularitet er mest stigende i Sydamerika.

7) I april 2017 eksisterer der næsten 100 millioner Netflix-abonnementer.

8) I USA er der hele 33 millioner flere der har Netflix end almindeligt kabel-tv.

9) Flere steder i verden er det en af de mest brugte sider på nettet. I USA alene udgør forbruget af Netflix næsten en tredjedel, når der er flest internetriddere online.

10) Det er også årsagen til, at det på bestemte tidspunkter af dagen kan være svært at få lov til at se sin serie, uden at den hakker eller er lidt grynet. Andre gange er det bare, fordi din internethastighed sutter.

LÆS OGSÅ:
5 julefilm, du kan se på Netflix

11) I 2015 var Canada kategoriseret som et tredjeverdensland.

12) Gennemsnitsbrugeren af Netflix streamer omkring 90 minutter om dagen.

13) Statistisk set er man mere tilbøjelig til at have en Netflix-konto, hvis man har børn i hjemmet.

14) Omkring 60% af alle Netflix-brugere binger en serie mindst hver anden uge.

15) Netflix-biblioteket fylder mere end én petabyte. Det svarer til 1024 terabytes eller 1.048.576 gigabytes. Sagt med andre ord: Fucking meget!

16) Den første video, der blev lagt på Netflix var en testfilm, der var blevet lavet til formålet. Hvis du er så heldig at have adgang til den amerikanske version af Netflix, så kan du søge efter Example Show, og så er det stadigvæk muligt at se den.

17) Breaking Bad var på et tidspunkt den mest sete serie på Netflix. Men eftersom Netflix ikke deler ratings, så er det ikke helt sikkert, hvilket show, der er det absolut mest sete. Variety har dog vurderet, at Daredevil, House of Cards og Unbreakable Kimmy Schmidt er på listen.

18) I 2006 afholdte Netflix en kæmpe konkurrence, hvor de udlovede 1 million dollars til den person, der kunne skrive den perfekte algoritme og succesfuldt kategorisere filmen Napoleon Dynamite. En film, som Netflix havde store problemer med at placere, men som var über-populær.

LÆS OGSÅ:
7 Netflix-dokumentarer der kan gøre dig lidt klogere

19) For at vedligeholde sin succes, så overvåger Netflix andre hjemmesider. Det gør de for at finde ud af, hvad de skal købe af film og serier. Netflix overvåger blandt andet en række forskellige torrent-sider. Så vi siger ikke, at pirateri essentielt kan hjælpe filmskaberne med at få solgt deres materiale, men..

20) Netflix har mere end 76.000 forskellige kategorier inklusiv “Seje overskæg.”

21) Alle Netflix-medarbejdere har en gratis Netflix-konto.

22) Netflix-medarbejdere kan tage lige så mange fridage, som de har lyst til – så længe arbejdet ikke bliver dårligere udført.

23) Verdens bedste job er at finde hos Netflix! De har nemlig ansatte til at se alt det indhold, der bliver købt og produceret. Hvem skal vi sende vores jobansøgning til?

24) I USA kan man stadigvæk leje film via posten hos Netflix. De ansatte underskriver kontrakter på, at de ikke vil afsløre, hvor Netflix’s varehus af DVD’er ligger, ligesom at Netflix-bilerne kører undercover.

25) I 2017 har Netflix produceret næsten 500 programmer i form af film, serier, dokumentarer og stand-up-shows, der altsammen er originalt indhold. Listen bliver kun større.

26) Netflix købte rettighederne til House of Cards med Kevin Spacey og David Fincher, fordi deres film i forvejen var populære på Netflix.

LÆS OGSÅ:
Fremtidens biograf er hjemme i din egen sofa

27) Det samme er grunden til at Jenji Kohan fik muligheden for at producere Orange is the New Black.

28) Netflix blev den første streaming service, der vandt en stor tv-pris. Heriblandt en Golden Globe.

29) Netflix har også fået et par Oscar-nomineringer.

30) Netflix har deres egen prisuddeling, som hedder The Flixies.

31) Før man afgjorde, at selskabet skulle hedde Netflix, havde man oprindeligt besluttet sig for Kibble.com. Kibble var nemlig navnet på en af grundlæggernes hund.

32) Rygter siger, at Netflix planlægger at lave om på deres indholdsplan. Det vil blandt andet betyde, at der ikke længere vil være opdelinger af indhold i forhold til de forskellige lande. Hvad du kan se i Danmark, vil du eksempelvis kunne se i Frankrig og omvendt.