Mangler du lidt god underholdning til det kedelige sommervejr? Bare rolig. Der er nok at gå i gang med. Vi har fundet fem geniale film eller serier, som du simpelthen bliver nødt til at se.

At se Netflix er lidt ligesom en god bytur. Først kan man støde på stamgæsterne. Dem som man har mødt mange gange før, og som altid er værd at tilbringe tid med. Så er der de helt nye gæster, som man ikke har set før, men som man måske har hørt om. Dem vil man gerne hænge ud med, men fordi de er nye, møder man dem både med forventningsglæde og skepsis. Til sidst, men ikke mindst, så er der dem, man bevidst vælger at undgå, fordi de simpelthen ikke falder i ens smag. Vi har gjort det nemt for dig og udvalgt fem gode film og serier, der er den perfekte blanding af det hele – klassikerne og de dugfriske netop tilføjede.

1) Seven

Denne neo-noir krimi/gyser-klassiker fra 1995 går man aldrig galt i byen med, og den er netop blevet tilføjet på Netflix. Den unge detektiv David Mills (Brad Pitt) bliver slået sammen med den garvede veteran William Sommerset (Morgan Freeman), og sammen får de til opgave at fange en seriemorder, der på brutalt vis bruger de syv dødssynder som troper for sine mord. Filmen er ikke for sarte sjæle, men den er derimod et af de bedste bud på en krimifilm, der får dit hjerte til at slå, dine fingre til at krible og din pande til at svede – på den helt rigtige måde.

LÆS OGSÅ:
Affleck-brødrene i nyt samarbejde med Netflix

2) The Mist

Baseret på horror-romanen af samme navn, skrevet af gysergenrens patriark Stephen King, er denne nye Netflix-serie til dig, der elsker mystik og ikke er bange for et godt gys. Seriens præmis går ud på, at der i byen Bridgeville, Maine pludselig hærger en uigennemtrængelig tåge, der skaber en foruroligende barriere for beboernes synlighed. Der går heller ikke længe, før indbyggerne finder ud af, at tågen ikke er deres største problem, men derimod de mareridtslignende uhyrer, der lever iblandt den, og som angriber og dræber alt, der bevæger sig. Indbyggerne må kæmpe for ikke at bryde med deres morale og sanitet, som samfundet langsomt bryder sammen, og usikkerhed og mistillid tager over.

3) Below Her Mouth

En tilsyneladende mere erotisk end blot romantisk film fra Netflix, der undersøger en passioneret affære mellem to kvinder, der umiddelbart ikke har ret meget til fælles. Selvom det meste af filmen foregår i et soveværelse med meget få ord og et simpelt narrativ, får seeren alligevel mulighed for at opleve en forelskelse så fin og urørlig, at den formår at trænge sig gennem skærmen og helt ind i hjertet på beskueren. I rollerne som de to smukke kvinder, er bl.a. den svenske model Erika Linder, som taget i betragtning af, at det er hendes debut på filmlærredet, brillerer og tilfører filmen en helt ubeskrivelig autenticitet. Filmen er kun lavet af kvinder, om kvinder og har haft til hensigt at vise en meget mere levende, troværdig og ærlig udgave af et lesbisk kærlighedsforhold. Se den, hvis du vil forføres og føle dét der særlige sug i maven!

LÆS OGSÅ:
Oplev Lady Gaga som du aldrig har set hende før i ny afslørende dokumentar

4) Atypical

Sam er en ung, 18-årig fyr med autisme, der beslutter sig for at få en kæreste. Denne beslutning bliver – trods den stereotypiske teenage usikkerhed og autismens – af og til modvirkende benspænd, et springbræt til Sams voksende uafhængighed, som ikke kun påvirker ham selv, men også sætter hans familie på en livsforandrende kurs. Filmen behandler de evige livsvilkårlige usikkerheder som ærligheden i hungeren efter at være og blive elsket, bestræbelsen efter at ville være ’normal’, men også den efterhånden selvindsigt og accepten ved, at alle er anderledes, og ingen er ens.

5) Easy

Easy har været på Netflix et års tid og er en vittig og let, men gennemført serie, som bestemt er værd at se.  I denne antologiserie følger vi forskellige menneskers tilværelser, og hvordan livets upåklagelige lethed pludselig kan blive for let og netop noget værd at klage over. I mellem sex, karriere og midtvejskriser der ikke nødvendigvis er aldersbetinget, møder vi mennesker, der trodser og udfordrer hverdagens trivialitet med både succes og mislykkethed. I serien optræder stjerner som Orlando Bloom, Dave Franco, Malin Akerman og model Emily Ratajkowski.