Vikingerne vender tilbage til din tv-skærm med en storslået sæsonpremiere på hele to timer. Til årets San Diego Comic-Con blev den nye trailer offentliggjort.

Som en af de helt store nyheder blev det til Comic-Con afsløret, at Jonathan Rhus Meyes (The Tudors) er den seneste tilføjelse se til serien Vikings. Han har fået rollen som biskoppen Heahmund og skal dermed spille sammen med Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig og Alex Høgh Andersen.

“En borgerkrig kan kun bringe tragedie,” siger en af vikinger i den nye trailer, og det første kig på sæson fem ser i den grad ud til at bekræfte den teori. Storslåede slag, et afhugget hoved, en blodig kriger og masser af sejlads leder altsammen til proklameringen: “Enden på vores verden er her.”

“Vikings handler om dristig historiefortælling,” sagde Arturo Interian, der er vicepræsident hos kanalen History, hvor Vikings i USA bliver sendt. “Da Michael Hirst [seriens skaber, red.] fortalte os om hans episke planer for sæsonpremieren, havde vi brug for to timer til at fortælle det ordentligt.”

*Spoiler alert* Den nye sæson begynder med Ivar the Boneless (Ivar Benløs), der hævder sit lederskab over hæren the Great Heathen, mens  Lagertha dronning af Kattegat. Mordet på Ivans bror Sigurd sætter scenen for en kommende blodig kamp, hvor Ragnars sønner planlægger, hvordan de skal hævne deres fars død.

LÆS OGSÅ:
Her er den første trailer til ny sæson af 'The Punisher'

Vikings sæson 5 får premiere den 29. november.

Se traileren til Vikings sæson 5 nedenfor: