Now Reading
Anmeldelse: ‘Bill Nye Saves the World’ – Episode 1

Anmeldelse: ‘Bill Nye Saves the World’ – Episode 1

Bill Nye Show

Bill Nye gør dig klogere på global opvarmning. Men forbered dig på et talkshow-format, der er meget amerikansk.

Den amerikanske ingeniør Bill Nye er tilbage på tv som den begejstrede (og denne gang også lidt vrede) videnskabsmand, der skal hjælpe alle Netflix-seere med at blive klogere på science en masse.

Den nye serie har fået tildelt 13 afsnit á 30 minutter med hver sit unikke emne. Første episode af talkshowet beskæftiger sig med noget så grundlæggende som global opvarmning. Vigtigt og spændende er det, og Bill Nye lægger hårdt ud. Kloden bliver varmere. In your face. Deal with it.

Og du kan godt begyndte at forberede dig på at sige farvel til både chokolade, sushi og kaffe, hvis den katastrofale udvikling fortsætter. Der bliver gået til emnet med gode (men også semi-hjernedøde) eksempler, der alle skal sikre, at du i hvert fald sten sikkert kan forestille dig, at det vil have en absolut negativ indflydelse på den verden, du selv lever i.

Med Jay Z-referencer og med model Karlie Kloss som “korrespondent” bliver det helt sikkert lidt nemmere for det yngre publikum at følge med, men for dem, der tænder for programmet og er relativt voksne, vil det føles som en anelse nemt.

Hvis du allerede er godt sat ind i videnskaben på et helt fundamentalt niveau, så vil du ikke umiddelbart have meget at hente i Bill Nyes seneste tv-eventyr. I et talkshow-format, der forsøger at lave Cosmos møder Real Time with Bill Maher, føler man desværre, at der for det første er lagt lidt for meget fokus på at ramme det amerikanske publikum (hvilket er ret mærkeligt, for det her show har altså fået global distribution) og for det andet er der lidt for meget fokus på at levere sjove punchlines og underholdende gimmicks, der tager fokus væk fra det, som programmet egentlig bør handle om: Videnskab.

Videnskab er spændende og vigtigt, og publikum kan altså godt håndtere, at man behandler emnet på en seriøs måde. Det er en ommer, Netflix!

Bill Nye Saves the World er tilgængelig på Netflix nu.

Se traileren til ‘Bill Nye Saves the World’ nedenfor:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top