Game of Thrones kommer stærkt fra start med sæsonpremieren på den længe ventede sæson 7. Og første afsnit åbner op for mange spørgsmål. Som eksempelvis: Er Sansa en ny og forbedret udgave af Cersei?

Når det kommer til Game  of Thrones, så er én ting helt sikker, og det er, at der bestemt ikke er nogen opskrift på, hvordan det perfekte afsnit skrues sammen. Måske lige med undtagelse af, at hver sæsons næstsidste afsnit stikker helt af. I Game of Thrones kan alting ske, og alting vil ske. Derfor er det også urimeligt svært at skulle vurdere et GoT-afsnit, men i denne sæson har vi altså besluttet os for at gøre det alligevel. Men husk nu: Ingen sure miner! Vi kan ikke give alle episoder seks stjerner – selvom man selvfølgelig kan føle sig fristet.

Første episode af sæson syv af Game of Thrones havde premiere på HBO Nordic i går, og hvad fik vi så? Lad os tage den fra begyndelsen.

Vi møder Arya Stark lige nøjagtigt, hvor vi slap i sidste sæson, og fans havde uden tvivl håbet på, at der endelig ville blive taget hævn for The Red Wedding. Og er du helt færdig, blev der taget hævn eller hvad? Sæsonens åbningsscene var både gennemført episk og fuldstændig tilfredsstillende. Arya er blevet den ultimative badass,  og vi har ventet i mange sæsoner på at se, hvad hun ville ende med at kunne. Selvom Arya sandsynligvis ikke færdig med at udvikle mere awesomeness, så er hun absolut blevet en karakter, som de andre bør frygte.

LÆS OGSÅ:
Hvad betyder den nye Game of Thrones-trailer?
Arya Stark i Game of Thrones på HBO NordicArya Stark i Game of Thrones-afsnittet Dragonstone – Foto: Hbonordic.com

Stark-familien er under forandring

Man Arya er ikke den eneste Stark-søster, man bør frygte. Hendes ældre søster, Sansa Stark, der i den grad også er blevet en dame med ben i næsen, har nemlig også planer med sine fjender. I sidste sæson fik Sansa taget velfortjent hævn over Ramsay Bolton, der jo som bekendt endte som hundeføde. Og så var hun selvfølgelig også den, der faktisk sørgede for at brormand (der jo teknisk set er hendes fætter) blev kronet King of the North.

Med Sansas karakter bliver tiden ikke spildt. Hun er først og fremmest ekstremt ivrig efter at få straffet Karstarks-familien og de andre klaner, der ikke støttede op om Stark-familien, da det hele brændte på, men da Jon Snow udviser barmhjertighed, bliver hun mildest talt overrasket. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Sansa har været gennem en hel del, og der er derfor heller ikke noget at sige til, at hendes karakter omsider begynder at reagere. Men hvem havde forudset, at Cersei ser ud til at være Sansas nye rollemodel? Flere fans var hurtige på Twitter, efter afsnittet var blevet sendt i USA, og ja, Sansa begynder absolut langsomt at ligne sin tidligere svigermor.

LÆS OGSÅ:
Kanye West, Halle Berry og ni andre stjerner på forsiden af W Magazine

Det var dog særligt en samtale mellem Jon og Sansa, der fik os til at tro, at Cersei er Sansas nyfundne inspirationskilde:

Sansa: “You’re the military man, but I know her. If you’re her enemy, she’ll never stop until she’s destroyed you. Everyone who’s ever crossed her she’s found a way to murder.”

Jon: “You almost sound as if you admire her.”

Sansa: “I learned a great deal from her.”

Her begynder det at blive interessant, for kan Sansa og Arya beholde rollerne som de karakterer, publikum egentlig holder med, hvis de begynder at udsætte deres fjender for samme ondskab, de selv har lidt under? Ned Stark var i den grad det moralske familieoverhoved i seriens første sæson, og hans ord og opdragelse har hængt ved længe. Men nu ser det dog ud til, at Stark-klanens moral bliver udfordret. Jon Snow træder i Ned Starks fodspor, mens Sansa ser tingene i et andet perspektiv. Noget der muligvis kan komme til at skabe splid mellem dem i de kommende afsnit.

Dragonstone er et solidt afsnit, og det er en god start på den nye sæson, men (og selvfølgelig er der et men).. Det var ikke meget ny information, vi egentlig fik. Måske lige med undtagelse af, at Euron Greyjoy har planer om at forføre Cersei. Alt andet var i bund og grund ting, vi godt var klar over enten ville finde sted eller havde fundet sted. Med syv sølle afsnit i en enkelt sæson, så er der ikke nogen tid at spilde, og derfor kunne vi godt have tænkt os en anelse mere af dette første afsnit.

LÆS OGSÅ:
HBO sætter vild GoT-rekord: 16 millioner amerikanere så Game of Thrones-premieren

For min skyld behøver de bestemt ikke levere flere popstjerner eller tilfældige gæstestjerner, og kan vi ikke også blive enige om, at nu har vi altså set Sam fjerne lort?